Tin: ''OSB'leri Destekledik, Sanayimiz Büyüdü''

Tin: ''OSB'leri Destekledik, Sanayimiz Büyüdü''

Tin: ''OSB'leri Destekledik, Sanayimiz Büyüdü''

A+A-

AK Parti Gurubu adına Meclis Genel Kurulunda konuşan Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’de son on beş yılda sanayi alanında bir devrim yaşandığını belirterek, “Hükümetimiz için organize sanayi bölgeleri milli bir davadır” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, Organize Sanayi Bölgeleriyle ilgili Meclis araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin verilen grup önerisi üzerine Meclis Genel Kurulu’nda AK Parti Grubu adına konuşma yaptı. 57’nci Hükümet döneminde Sanayi Bölgeleri kanunun çıkmasına öncülük eden dönemin Sanayi Bakanı MHP Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Milletvekili Şahin Tin; “Bilindiği gibi 57’nci Hükûmet Dönemi’nde, dönemin Sanayi Bakanı Sayın Ahmet Kenan Tanrıkulu’nun da girişimleriyle Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu çıkartıldı. Bu vesileyle öncelikle Sayın Tanrıkulu’na teşekkür ediyorum. Ayrıca sanayi bölgeleri ile ilgili bu önerilerinden dolayı da grubuna teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum” dedi.

“100’Ü AŞKIN OSB PROJESİ TAMAMLANDI”

Konuşmasında 1962-2002 yılları arasında yılda ortalama iki adet OSB projesi bitirilirken, 2003-2016 yılları arasında 100’ü aşkın OSB projesinin hayata geçirildiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Şimdiye kadar tüzel kişilik kazandırılan organize sanayi bölgesi sayısı 304, tamamlanan organize sanayi bölgesi sayısı 173, OSB’lerdeki firma sayısı yaklaşık 50 bin civarında. Sadece 1962-2002 yılları arasında OSB’lerde 414 bin kişi çalışırken, bugün 1 Milyon 223 bin kişi istihdam edilmektedir. OSB’lerde 2023 istihdam hedefimiz ise 2 milyon 500 bindir” dedi.

“OSB’LERİ DESTEKLEDİK SANAYİMİZ BÜYÜDÜ”

Konuşmasının devamında Sanayinin birinci çeyrekte yüzde 6,7, ikinci çeyrekte ise yüzde 6,3 oranında büyüdüğüne dikkat çeken Milletvekili Şahin Tin; “OSB’lere kısmen veya tamamen bedelsiz arsa tahsisi yapıyoruz. OSB’lere faaliyetleri için gerekli kredi desteği verdik.  KOSGEB’in OSB arsa satışlarından elde ettiği yüzde 1’lik payı kaldırdık. Yine, organize sanayi bölgelerinde arsaların tahsisine ilişkin sözleşmelerdeki damga vergilerini kaldırdık. Organize sanayi bölgelerinde binalardan emlak vergisini alınmıyor. Bu ve benzeri şekilde desteklerimiz devam etmekte, OSB’lerde teknik okullar kuruluyor. Yine, Denizli’de Denizli makine ihtisas OSB kurulması çalışmalarına devam etmekteyiz. Denizli Çardak OSB’de ipotekli olan yerleri sanayicimizin hizmetlerine sunacağız. Bu konuda son aşamaya gelindi. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Türkiye'de on beş yılda sanayi devrimi yaptık. OSB’lere verdiğimiz destek sanayimizin büyümesini sağladı” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.