Tiyatro Akustiğini Test Etti

Tiyatro Akustiğini Test Etti

Denizli iline gelen Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki büyükelçilerden meydana gelen heyet, Hierapolis Antik Kenti'ni ve Pamukkale'yi ziyaret etti.

A+A-

Evvela Cehennem Kapısı diye de bilinen Mitolojik Dönemin yer altı tanrısı Hades'in tapınağında incelemelerde bulunan büyükelçilere arkeologlar tarafından şehrin tarihi ile alakalı bilgi verildi. Bol bol anı için fotoğrafı çekilen büyükelçiler ardından antik tiyatroya geçtiler.

İNGİLTERE BÜYÜKELÇİSİ'NDEN İZMİR MARŞI

Tiyatroya hayran kalmış olan İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott, tiyatronun akustiğini Türkçe İzmir Marşı okuyup test etti. Türkçesi ile İzmir Marşı'nı güzel bir şekilde okuyan Chilcott'ı meslektaşları alkışlayıp kutladı. Gazetecilerin marşın ne anlama geldiğini sorması üzerine Büyükelçi Chilcott, Marşı Türkiye'de olduğu zamanda öğrendiğini ve çok sevdiğini, İzmir'e saldırıyı ve Atatürk'ün İzmir'i kurtarma operasyonu olduğunu belirtti.

ANTİK TİYATRODAN KANSER TEDAVİSİ GÖREN FİNLANDİYA BÜYÜKELÇİSİNE SELAM GÖNDERİLER

Antik tiyatroda anı için fotoğrafları çektiren büyükelçiler, ülkesinde meme kanseri tedavisi gören Finlandiya Büyükelçisi Päivi Kairamo'ya el sallayarak İngilizce 'Seni özledik' diyerek video gönderdiler. Büyükelçiler, antik tiyatrodan sonra beyaz travertenlere girdiler. İngiltere Büyükelçisi Chilcott ile bazı büyükelçiler ayakkabılarını çıkararak, travertenlere indi sıcak suyun tadını çıkardı. Denizli gezi programı sona eren büyükelçiler, daha sonra uçakla Denizli'de ayrıldı.

DHA

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.