Tiyatro Şöleni Devam Ediyor

Tiyatro Şöleni Devam Ediyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan tiyatro şöleni başladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübü tarafından bu sene 4. yapılan “Denizli Büyükşehir Belediyesi Liseler Arası Tiyatro Şenliği" başladı. 30 Nisan’a kadar devam edecek olan etkinlikte 8 farklı lisenin 8 oyunu sahnelenecek.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 15-23 Nisan tarihlerinde çocuklara özel yaptığı Tiyatro Şenliği’nin bitmesinden sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Tiyatro Kulübünün bu sene 4.sünü yaptığı Liseler Arası Tiyatro Şenliği başladı. 30 Nisan'a kadar devam edecek olan şölende 8 farklı lise toplamda 8 oyun sahne alacak.

 

Acıpayam Çamlık Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Bağbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi, Özel Final Anadolu-Fen Lisesi, Özel Seviye Okulları Anadolu Lisesi, Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Denizli Lisesi, Durmuş Ali Çoban Lisesi ve Erbakır Fen Lisesi’nin katıldığı etkinlikte ilk oyun Acıpayam ilçesinde sahne aldı. Şenlik, Bağbaşı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 24 Nisan Salı akşamı saat 20.00’de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda sergileyeceği Harman Yeri 1915 adlı oyun ile sürecek.

 

Gençler sahnede

 

30 Nisan'a kadar her akşam saat 20.00'de Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda ücretsiz  bir şekilde sergilenecek oyun programında 25 Nisan Final Temel Lisesi, Ah Şu Gençler; 26 Nisan Özel Seviye Okulları, Bir Buket Aşk; 27 Nisan Nalan Kaynak Anadolu Lisesi, Bir Evlenme Teklifi; 28 Nisan Denizli Lisesi, Oto Gargara; 29 Nisan Durmuş Ali Çoban Lisesi, İstiridye, 30 Nisan Erbakır Fen Lisesi, Köyümün Kızları." Oyunları oynanacak.

 

Gala 30 Nisan’da…

 

Gençlere tiyatroyu sevdirmeyi hedefleyen etkinliğinin galası ise 30 Nisan’da yapılacak. Etkinlik süresince 8 farklı lisenin sergilediği oyunları değerlendirmeye tabi tutan jüri üyeleri, genç tiyatroculara ödül verecek. Etkinliğe katılımda bulunan 8 liseye en iyi oyun, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi reji, komedi dalında en iyi oyun ve en iyi dekor olmak üzere toplamda 9 dalda ödüller sunulacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.