Trafik Dedektifleri Göreve Hazır

Trafik Dedektifleri Göreve Hazır

Denizli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Şube Müdürlüğünce, Jandarma sorumluluk alanında olan okullarda öğrenim gören öğrencilere, OPET ile J.Gn.K.lığı işliğinde “Trafik Dedektifleri Projesi” seminerleri yapılıyor.

A+A-

Türkiye'de meydna gelen trafik kazalarında senede ortalama 7 bin 500 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 300 bin vatandaşımızın ise yaralandığını bildiren yetkililer, trafik kazalarının en aza indirgenebilmesinin, sorunun kalıcı olarak çözülmesinin yolunun eğitiminden geçtiğini vurguladı

Kurallar Anlatılıyor

Eğitimlerde, bilhassa kazalardaki ölüm ve yaralanma olaylarının azaltılabilmesi için emniyet kemerinin ve hız kurallarına uymanın önemi üzerinde durulmakta. Yapılan araştırmaların emniyet kemeri takmanın ölümleri %45, yaralanmaları %55 oranında azalttığını ortaya çıkardığını bildiren yetkililer, bu konunun öneminin öğrenciler tarafından daha iyi anlaşılabilmesi için, emniyet kemeri takılmış, özel olarak yaptırılan sandalye üzerine oturtulan öğrencinin öne doğru ittirilmesiyle nasıl savrulduğunu ve emniyet kemerinin savrulan kişiyi nasıl tuttuğunu uygulamalı olarak gösterip anlatıyorlar.

Bu proje çerçevesinde, 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde Denizli Valiliğinden alınan “Olur” doğrultusunda il genelinde 86 okulda eğitim verilmesi planlandı. Yapılan eğitimlerde öğrencilere “Trafik andı” yaptırılarak, “Trafik Dedektifi” kimlik kartı ve eğitici broşürler dağıtılıyor. Proje ile trafiğin hayatımızdaki öneminin öğrencilere benimsetilmesi, kurallara uyma alışkanlığı kazandırılması, öğrencilerin ailelerinden başlamak üzere trafik kurallarına uymanın önemini çevresindekilere benimsetmesi hedefleniyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.