TÜİK’in Verilerine Göre

TÜİK’in Verilerine Göre

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Denizli Bölge Müdürlüğü’nün açıkladığı rakamlara göre, ikamet ettiği ilde doğum yapan anne oranının en yüksek olduğu iller arasında yüzde 95,8 ile Denizli ikinci sırada yer alıyor. Kayseri, yüzde 96.4 ile ilk sırada.

A+A-

TÜİK Denizli Bölge Müdürlüğü’nün açıkladığı rakamlara göre, Denizli’de ikamet eden annelerin yüzde 95,8’i, doğum için Denizli’deki hastaneleri tercih ediyor. İkamet ettiği ilde doğum yapan anne oranı en yüksek il ise yüzde 96,4 ile Kayseri.  Kayseri’yi yüzde 95,8 ile Denizli, yüzde 95,5 ile İstanbul, yüzde 95,4 ile Bursa, yüzde 95,2 ile Adana izliyor.

BURDURLU ANNELER DENİZLİ’Yİ TERCİH EDİYOR 

TÜİK’ten yapılan açıklamada, ikamet edilen ildeki sağlık koşullarının elverişsiz olması, gebelikte yaşanan anne ve bebekle ilgili sorunlar, ikamet edilen ilçe, belde ya da köyün komşu ile olan yakınlığı, aile veya akrabaların yanında doğum yapmak istenmesi gibi nedenler ile anneler, ikamet ettikleri ilden farklı bir ilde doğumlarının gerçekleştirebildiği belirtildi. 

İkamet ettiği ilde doğum yapan annelerin oranının en düşük olduğu iller arasında 5.sırada Burdur geliyor. Burdurlu annelerin yüzde 8.6’si doğum için Denizli’deki hastaneleri tercih ediyor. Türkiye’de ikamet ettiği ilde doğum yapan annelerin oranının en düşük olduğu il ise yüzde 38,3 ile Tunceli. 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.