Tüm Kadınlara Örnek Oldu

Tüm Kadınlara Örnek Oldu

Denizli ilinde 3. Sanayi Sitesi'nde hırdavat mağazası işletmeni 2 çocuk annesi 38 yaşındaki Sümeyra Dikyol, hem hayat hikayesi hem de iş hayatındaki başarısı ile örnek oluyor.

A+A-

Sümeyra Dikyol, daha 16 yaşında ticaret lisesi öğrencisi iken, mezun bile olamadan dünya evine girdi.  2 kızından ilki 18, 2.si 21 yaşında doğdu. 11 sene devam eden boyunca eşinden şiddet görüp, aldatıldığını ifade eden Dikyol, eşinden boşandı ve daha sonra 2 kızı ile yeni bir hayat kurdu.

EVLERE TEMİZLİĞE GİTTİ

Kızlarına iyi bir yaşam sunabilmek ve geçmişte görmüş olduğu şiddeti unutabilmek için yeni bir hayata atılan Sümeyra Dikyol, farklı  iş sahalarında çalıştı. Evlerde temizlik yaptı, kantinde çalıştı, güvenlik görevlisi oldu, daha sonra sanayide hırdavatçı mağazasında ön muhasebe de çalışmaya başladı. 4 sene süresince çalıştığı hırdavatçı mağazasında işi öğrenmiş olan Dikyol, kendi işini kurma kararı aldı. Arkadaşlarından bir miktar borç alarak, kredi de çekmiş olan Dikyol, kendine kapalı kasa bir kamyonet satın aldı, içine raflar yaptırdı, daha sonra raflara hırdavat malzemeleri koyup ilçeleri ve köyleri dolaşıp, satış yapmaya başladı. Bir kadın olarak önüne çıkan tüm zorluklara göğüs germiş olan Dikyol, kazandığı parayı sermaye yaparak, 200 bin TL borçlanıp şimdi sahibi olduğu hırdavatçı mağazasını satın aldı. Dikyol, sanayi sitesinde aldığı mağazada erkeklere adeta taş çıkartmakta.

SANAYİ ESNAFININ 'BİRADER'İ OLDU

Kendi mağazasında bir de kadın personel çalıştıran Dikyol, erkeklerin yapabilecekleri tüm işleri yapıyor ve bu durumlardan çekinmiyor, ağır civata ve zincir dolu çuvallar kaldırıyor, büyük makas ile ya da spiral ile istenen uzunlukta zincirleri kesiyor. Müşterilerinin takdirlerini kazanmış olan Dikyol, sanayi esnafının da 'biraderi' oldu. Sanayi sitesi civarında mağaza işleten tek kadın olan Dikyol'un işyerine gelmiş olan erkek müşteriler, kendileri gibi gördükleri Dikyol'a 'Birader' şeklinde hitap ederek, alışveriş yapıyorlar.

'SANAYİ SİTESİ ESNAFI İLE KARDEŞ GİBİYİZ'

Yaşadı bu durumların şiddet gören kadınlara örnek olması gerektiğini belirten Sümeyra Dikyol, ağır bir hayat hikayesi olduğunu, anlatmaya kalksa kelimelerin yetmeyeceğini, ama artık yeni bir hayatının olduğunu,   kendisinin 9 senedir bu sanayi sitesi içinde çalıştığını ve kendisine alıştıklarını, sanayi esnafı ile kardeş gibi olduklarını, bugüne dek hiçbir yanlış davranışlarını görmediğini, esnaf kardeşliği içinde çalıştıklarını, boş vakitlerinde esnaflar ile tavla oynayarak, mangal bile yaktıklarını,  kadınların şiddet gördüğü yerde durmaması gerektiğini kendilerine güvenmeleri gerektiğini belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.