Tüm Mahalle Tek Yumruk Oldu

Tüm Mahalle Tek Yumruk Oldu

Acıpayam’ın Alaattin Mahallesi halkı, genişletilmek istenen taş ocağına karşı birleşti. Alaattin’de basın açıklamasına izin verilmediği için açıklama Acıpayam’da yapıldı.

A+A-

Acıpayam’da yapılan basın açıklamasına Alaattin ve Yassıhöyük halkı ile birlikte CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba, Acıpayam ve Serinhisar Belediye Meclis Üyeleri, Acıpayamlılar ve STK temsilcileri katıldılar.

‘TAŞIMIZA TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Alaattinliler adına basın bildirisini okuyan Osman Can, bölge halkından habersiz ÇED raporu hazırlandığını öne sürdü. Söz konusu taş ocağının tarım ve hayvancılıkla geçinen yöre halkını tehdit ettiğini iddia eden Can, “Halktan gizli kapaklı işlerle, bir takım oldubittilerle topraklarımız talan edilmek isteniyor” dedi.

‘ÇED OLMADAN RUHSAT ALDILAR’

İşletmeci firmanın ÇED raporu almamak için 2012 yılında 250 dekardan daha az bir alan için ruhsat aldığını belirten Can, “Firma o günden bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. şimdi de büyüyerek kapasite artırarak, beton santrali ve asfalt tesisi de kurarak bin dekarlık alanda 21 yıl, günde 16 saat çalışmak istiyorlar. yasaların arkasından dolanarak gizli kapaklı işler çevriliyor. Şimdi bin dönüm istiyorlar, 21 yıl sonra da o dağların tümünü isteyecekler. ÇED toplantısı yapılmış Alaattinlilerin haberi yok. Milletin hayrı için bu ÇED reddedilmeli ve mevcut işletme derhal faaliyetlerini durdurmalıdır” diye konuştu.

KUŞÇU: TOPLANTI YAPILMADI

Yassıhöyük Mahallesinde yapılmak istenen toplantıyı mahalleli olarak terk ettiklerini ve toplantıya katılmadıklarını belirten Muhtar Kadir Kuşçu da taş ocağından en çok etkilenen mahallenin kendileri olduğunu belirterek, “Biz mahalle halkıyla birlikte toplantıyı terk ettik. ‘Toplantı yapıldı’ diye tutanak tutmuşlar. Biz mahallemizde taş ocağı istemiyoruz” dedi.

Kaynak: ahalitv.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.