Turgay Demirtaş Sert Açıklamalarda Bulundu

Turgay Demirtaş Sert Açıklamalarda Bulundu

“ TECRÜBESİZ VE LİYAKATSIZ YÖNETİCİ ATAMALARININ BEDELİNİ ÜLKE ÖDÜYOR”

A+A-

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, elektrik kesintilerinin sebebinin Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) Genel Müdürlüğünde yapılan tecrübesiz ve liyakatsız yönetici atamaları olduğunu söyledi

 

Son yılarda TEİAŞ’ da görev yapan yetişmiş teknik elamanların bir bir görevden alındığını kaydeden Demirtaş, “bunların yerine bir memur sendikasının üyeleri ve siyasetçilere yakın personel atanmıştır. Atamalarda liyakat ve başarı yerine sendika üyeliği dikkate alınmıştır. Yine kurumun ihtiyacı olan liyakatli teknik personel ataması yapılması yerine, Bakanlar Kurulunca her yıl ihdas edilen sözleşmeli personel pozisyonları, özelleştirilen kurumlardaki İhtiyaç Fazlası bir memur sendikasının üyeleri ile naklen doldurulmuştur. Bize göre; elektrik kesintisinin nedeni Türkiye Elektrik İletim A.Ş.(TEİAŞ) Genel Müdürlüğünde yaşanan taşeronlaşma uygulamalarıdır. TEİAŞ gibi çok önemli bir kurumun işletmeciliğinin özel sektör marifetiyle yapılabileceğinden emin olamayan gözünü özelleştirme hırsı bürümüş hükümet, son yıllarda kurumun Trafo merkezlerindeki işlerin tamamına yakınını hizmet alımı şeklinde temin etmeye başlamıştır” dedi.

 

“KADROLAŞMA HAD SAFHADA”

 

Son 12 yıldır kamu kurumlarında kadrolaşma ve taşeronlaşmanın had safhada olduğunu kaydeden Demirtaş, “İhale sonucu belirli firmalar aracılığı ile düşük ücret karşılığı hizmet alımı şeklinde görev yapan teknik elamanların böyle önemli ve stratejik alanlarda çalıştırılmasının ne kadar doğru olacağını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.Bize göre elektrik arızalarının nedeni hükümetin özelleştirme, taşeronlaşma ve kadrolaşma politikalarının getirmiş olduğu bir sonuçtur. Bu elektrik kesintisi ülkeyi yönetenlere ders olmalıdır. TEDAŞ gibi devasa dağıtım şirketini özelleştirdiler, EÜAŞ gibi ülkemizin Elektrik üretim şirketini hızla özelleştiriyorlar. TEİAŞ’ ın % 49 ’unun halka arz şeklinde özelleştirileceğini Maliye bakanı açıklamıştı. Bu Elektrik kesintisi inşallah herkese ders olur. Hükümet özelleştirme ve taşeronlaşma politikasını yeniden gözden geçirir ve bu kurumlara yapılan atamalarda sendika üyeliği yerine başarı ve liyakat gibi objektif kriterleri dikkate alır” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.