Türk Patent Enstitüsü’nden Denizli Ticaret Odası’na Ödül

Türk Patent Enstitüsü’nden Denizli Ticaret Odası’na Ödül

Türk Patent Enstitüsü, “Denizli Traverteni”ni coğrafi işaret olarak tescil ettiren Denizli Ticaret Odası’na ödül verdi.

A+A-

Türk Patent Enstitüsü tarafından KOBİ’lere yönelik olarak geliştirilen “Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi”, Denizli’de tekstil sektörüne yönelik başlatıldı. Projenin açılışı için Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te bir tören düzenlendi.

 

Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ve KOSGEB Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Keskin’in de katılımıyla gerçekleşen tören, açılış konuşmalarıyla başladı. Hezarfen Projesi imza töreniyle devam eden program çerçevesinde, Denizli’de en fazla patent, faydalı model, marka ve endüstriyel tasarım başvurusu yapan firmalar ile coğrafi işaret tescili gerçekleştiren kurumlara plaket verildi.

 

Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, “Denizli Traverteni”ni coğrafi işaret olarak tescil ettirmesi dolayısıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından hazırlatılan plaketi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’e takdim etti.

 

Başkan Necdet Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türk Patent Enstitüsü’nden aldıkları ödül için mutlu olduklarını belirterek, “Denizli Ticaret Odası olarak Denizli’nin, dünyada ve ülkemizde sahip olduğu, ‘traverten’ diye ün yapmış olan bir doğal taş ürününe coğrafi işaret belgesi almasını sağladık. Bu coğrafi işareti alırken amacımız Denizli’nin bir değerinin tescil edilmesiydi, bunu da başardığımıza inanıyorum.” dedi.

 

Traverten tescili

 

Denizli Ticaret Odası, Denizli ve bölgesinde sosyal sorumluluk bilinci içinde şehrin adıyla özdeşleşmiş ekonomik, sosyal, tarihi ve doğal değerlerin korunması, hayatiyetini devam ettirmesi ve bunların ekonomik değere dönüşmesine öncülük ederek, 2008 yılında “Denizli Traverteni”ne coğrafi işaret belgesi alınması için çalışmalar başlatmış ve 2011 yılında “Denizli Traverteni” coğrafi işaret belgesi olarak tescillenmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.