Türkiye Kamu-Sen Teröre Tepki İçin İş Bırakacak

Türkiye Kamu-Sen Teröre Tepki İçin İş Bırakacak

Ankara'da 17 Eylül Perşembe günü saat 16.30'da 14 STK'nın gerçekleştireceği 'Teröre hayır, Kardeşliğe evet' mitinge katılmak için memurlar yarım gün iş bırakacak

A+A-

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar tarafından alınan karar gereği Ankara'da gerçekleştirilecek eyleme katılmak için Ankara'daki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında yarım günlük iş bırakma kararı alındı. 


İş bırakma kararı ile ilgili konuşan Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek için yazılı bir Basın Açıklaması yaptı.


Yokuş'un yazılı açıklaması şu şekilde:


TERÖRE HAYIR, KARDEŞLİĞE EVET DEMEK İÇİN İŞ BIRAKIYORUZ

 

Son günlerde artan terör olayları sebebiyle, yurdun her bir köşesine ateş düşmüş, Şehit haberleri hepimizin yüreğini dağlamış, tüm milletimiz derin bir yasa bürünmüştür. 

 

Aralarında Türkiye Kamu-Sen’in de bulunduğu 14 sivil toplum örgütü yaşanan terör olaylarına sessiz kalmayarak, tarihi bir buluşma gerçekleştirecektir. 17 Eylül Perşembe günü saat 16:30’da Ankara Sıhhiye Meydanı’nda buluşacak olan toplamda 14 sivil toplum ve meslek örgütü öncülüğünde, binlerce dernek, meslek kuruluşu ve sosyal kesim temsilcisi kuruluşlar da “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” demek için Ulus’taki Birinci Meclise yürüyecektir. 

 

Teröre karşı bugüne dek yapılan en büyük sivil dayanışmanın olacağı bu yürüyüşte Türkiye Kamu-Sen Düzenleme Kurulunda yer almaktadır. “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşümüze yüzbinlerce vatandaşımız davet edilmiş olup, bu yürüyüşün en büyük özelliği ise partiler üstü bir yürüyüş olmasıdır.Bu yürüyüşe sadece toplumun tüm sosyal kesimlerini temsil eden sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız katılacaktır.

 

Teröre karşı büyük yürüyüşümüzde sadece Türk Bayrakları kullanılacak ve yüz binler teröre karşı “kardeşliğe evet” diye haykıracaklardır. “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşü, başta bölücü terör olmak üzere, ülkemizin gelişmesine engel olan ve insanlarımızın şehadetine sebep olan her türlü terör olayının bitirilmesi için bir manada en büyük halk hareketi olarak başlayan bir eylemlilik sürecidir. 

 

 78 milyon vatandaşımızı, etnik kimliğe bakmadan, “başka Türkiye yok, başka Türk Milleti yok” diyerek,teröre karşı omuz omuza vermeye ve kardeşlik hukukumuzu bozmaya çalışan bölücü teröre karşı tarihi bir ders vermeye davet ediyoruz. Binlerce yıldır bir ve bütün olarak aynı acı ile dertlenen, aynı sevinç ile mutlu olan milletimizi hiçbir gücün bölemeyeceğini bu yürüyüşle herkese ilan edeceğiz.  

Kaynak : http://www.haberiniz.com.tr/

 

Bu bağlamda Türkiye Kamu-Sen ve Konfederasyonumuza bağlı tüm Sendikalar olarak, 17 Eylül 2015 Perşembe günü öğleden sonra Ankara’da bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda yarım günlük iş bırakma kararı alınmıştır. Yine öncülüğünü Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı 71 kuruluştan oluşan Türk Dayanışma Konseyi de “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” yürüyüşüne destek verecektir.

 

17 Eylül Perşembe günü Ankara’da öğleden sonra iş bırakacak binlerce üyemiz 16:30’da Sıhhıye Meydanı’nda olarak, “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet” diyeceklerdir.

 

Türk Büro-Sen olarak, ırkı, dini, mezhebi, etnik kökeni ne olursa olsun teröre ve teröriste lanet olsun; askerimize, polisimize, korucularımıza ve kamu görevlilerimize uzanan eller kırılsın diyoruz!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.