“Türkmeneli Düşerse Türk Dünyası Düşer”

“Türkmeneli Düşerse Türk Dünyası Düşer”

Yörük Türkmen Dernekleri bir bildiri yayınlayarak, “Türkiye’yi idare edenler bu zulme, Türkmen soykırımına dur demeli. Halep-Şam-Filistin’e ağıt yakıp ağlayanlar nerede! Türkmenler insan değil mi?” dedi.

A+A-

Yörük Türkmen Dernekleri bir bildiri yayınlayarak, “Türkiye’yi idare edenler bu zulme, Türkmen soykırımına dur demeli. Halep-Şam-Filistin’e ağıt yakıp ağlayanlar nerede! Türkmenler insan değil mi?” dedi.

TÜRKİYE’den 100’ün üzerinde Yörük Türkmen Dernek Başkanı ve Temsilcileri, Dünya Yörük Türkmen Birliği’ni kurmak amacıyla Ankara’da toplandı. Toplantıya katılan dernek başkanları ve Temsilciler, Bayır-Bucak Türkmenlerine uygulanan katliamı sert bir bildiri ile kınadı. İran ve Rusya destekli Esad Rejiminin, Bayır-Bucak Türkmenlerine günlerdir sürdürdüğü saldırıları kınayan onlarca Yörük Türkmen Dernek Başkanı, bir an önce saldırıların durdurulması gerektiğini bildirdi. Toplantıya Türk Cumhuriyetleri, Suriye ve Irak’tan birçok temsilci katıldı. Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Nihat Kula toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Birliğimizin Türk İslam Dünyası’na hayırlı olması için yola çıkıyoruz” dedi. Yörük Türkmen Dernekleri yayınladıkları bildiride, “Bayır-Bucak Türkmenlerine soykırım uygulanıyor” dedi. Türkiye Yörük Tükmen VakfıGenel Başkanı Mustafa Tombuloğlu’nun okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi:

Soykırım yapıyorlar

“Ne yazık ki korktuğumuz başımıza geldi. Suriye’de yaşayan Bayır-Bucak Türkmenleri Ruslar tarafından bombalanmaya başladı. Karada ise Esad, İran- Lübnan Hizbullahı güçleri top tüfek ve tankla Türkmenlere tam anlamıyla soykırım uygulamaya başladı. Dün Kobani’ye (Ayn el-Arap) ağıt yakanlar bugün sessiz. Türkmenler yalnız! Türkmenler kimsesiz! Türkiye’yi idare edenler bu zulme Türkmen soykırımına ’Dur’demelidirler. Halep-Şam-Filistin’e ağıt yakıp ağlayanlar nerede? Türkmenler insan değil mi? Türkmenler Müslüman değil mi?

Süleyman Şah’ın türbesini geriye çekmekle en büyük yanlışı zafer edasıyla anlatanlar yine, Bayır-Bucak Türkmenlerinin kıyımına son vermek için harekete geçmelidirler. Bayırbucak, Halep, Humus, Hama Türkmenlerinin yok edilmesine seyirci kalmak insanlık suçudur.”

Perişan ve kimsesiz

Bildiride şöyle devam edildi: “Kıyımdan Kaçan Türkmenler Yayladağı sınır kapısına kadar gelmişlerdir. Aç, perişan ve kimsesiz Türkiye’den uzanan eli beklemektedirler. Türk ve Müslüman olarak onlara yardım ellerimizi uzatmamak vebaldir. Türk devletini göreve çağırıyoruz. Derhal bu zulme dur denilmelidir.

Maddi ve manevi olarak kardeşlerimizin yanında olmak namus borcumuz olmalıdır. Yörük ve Türkmen dernekleri olarak Rus, İran ve Esad zulmünün kıyımını lanetliyoruz. Bu kıyıma sessiz kalan ABD başta olmak üzere, Avrupa’nın medeni geçinen ülkelerini kınıyoruz. Türkmeneli düşerse Türkiye düşer, Türkiye düşerse, Türk dünyası düşer.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.