Türkmenler Toprağını Asla Terk Etmeyecek!

Türkmenler Toprağını Asla Terk Etmeyecek!

Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan Türkmen komutanlar vatana bağlılık yemini etti

A+A-

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, varoluş mücadelesi verdiklerini belirterek, “Komutanlarımız  kanlarının son damlasına kadar savaşmak için yemin etti. Topraklarını asla terk etmeyecek” dedi.

 

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa,“Komutanlarımız  kanlarının son damlasına kadar savaşmak için yemin etti” dedi.

 

Suriye’de IŞİD’e karşı savaşan Türkmen komutanlar vatana bağlılık yemini etti. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, varoluş mücadelesi verdiklerini belirterek, “Komutanlarımız  kanlarının son damlasına kadar savaşmak için yemin etti. Topraklarını asla terk etmeyecek” dedi. IŞİD ile mücadele eden Türkmen komutanlar Gaziantep’te bir otelde toplandı. Toplantıya Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa da katıldı. Suriye’deki gelişmeleri yakından izlediklerini belirten Mustafa, toplantıya katılan komutanları olası tehlikeler konusunda uyardıklarını söyledi. Mustafa, şunları kaydetti:

 

Durum çok vahim

 

 “Birliklerimizin komutanlarına bundan sonra her ihtimale karşı dikkatli olmalarını söyledik. Sahayı asla boş bırakmayacağız. Durum çok tehlikeli boyutlara varıyor. Her ihtimale karşı hazırlıklı olmalıyız. Bu nedenle dikkat etmemiz gerekir. Bundan sonra işimiz zor. Askerlerimiz toprağımızdan vazgeçmeyeceklerini söyledi. Biz de onları destekleyeceğiz. Her türlü sorunlarına çözüm arıyoruz. Sonuna kadar mücadele edeceğiz. İnanıcımız tam. Komutanlarımız da sonuna kadar mücadele edeceklerini, topraklarını terk etmeyeceklerini söyledi.”

 

Sığınmacılar endişeli

 

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde kampta ve ailelerinin yanında kalan Türkmenleri ziyaret ettiğini belirten Mustafa, burada kalanların endişeli olduklarını söyledi. Mustafa, “Türkmenlerin sorunlarını çözebilmemiz için daha çok bir araya gelip, durum tespiti yapacağız. Biz elimizden geldiğince Türkiye’ye sığınan Türkmenlerin sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.