ÜÇ TELLİMİZİ TAŞIMAYA DEVAM ET

ÜÇ TELLİMİZİ TAŞIMAYA DEVAM ET

‘UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi’ ödülüne layık görülün Hayri Dev’in vefatının ardından üç telli saz kültürünü öğreten ve yaşatan Sadi Cesuroğlu, somut olmayan kültür mirası taşıyıcısı kimliği almaya hak kazandı.

A+A-

UNESCO tarafından 2008 yılında Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı seçilen üç telli cura ustası Hayri Dev, 18 Temmuz 2018’de aramızdan ayrılmıştı. Dev’in üç telli cura kültürünü yaşatan ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayan Acıpayamlı Sanatçı Sadi Cesuroğlu, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

 ‘SANATÇI TANITMA KARTI’ ALMAYA HAK KAZANDI

Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan başvurunun ardından yanıt gecikmedi. Genel müdürlükten yapılan açıklamada; “Genel Müdürlüğümüz ‘Somut Olmayan Miras Taşıyıcılarının Başvuru, Değerlendirme, Tespit ve Kayıt İşlemlerine İlişkin Yönerge’ uyarınca katıldığınız Değerlendirme Kurulu kararına göre ses ve üç telli tırnak curası icrası alanında ‘Sanatçı Tanıtma Kartı’ almaya hak kazandınız” denildi.

“ÜÇ TELLİMİZİ TAŞIMAYA DEVAM ET”

Somut olmayan kültür mirası taşıyıcısı kimliği almaya hak kazandığını söyleyen Sadi Cesuroğlu, “UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi Kültürel Miras Taşıyıcısı olan Hayri Dev, 2018 yılında aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Hayri Dev’in vefatının ardından Denizli Bölgesi’nde enstrümanı yaşatan ve öğreten tek kişi ben kaldım. O yüzden de bu kimliği almaya hak kazandım. Kısacası, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Üç tellimizi ve kültürümüzü taşımaya devam et’ dedi” ifadelerini kullandı. Yeni Olay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.