Uluslararası Temaslar Devam Ediyor

Uluslararası Temaslar Devam Ediyor

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, gün geçtikçe yeni bir ticari köprü daha kuruyor.

A+A-

Uluslararası ilişkilerinde dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar uzanan Erdoğan'ı, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey’ten sonra bu defa da Avustralya Milletvekili Chris Hayes ziyarette bulundu. Başkan Erdoğan, uluslararası temasların her iki tarafın daha iyi tanınması için önemli bir fırsat olduğunu, Denizli Ticaret Odası olarak, iş birliğini artırmak ve ticarete döndürmek için bu tür görüşmeleri önemsediklerini dile getirdi.

 

Denizli iline daha fazla yatırım ve ekonomik işbirliği sağlanması için çalışmalara hız veren Denizli Ticaret Odası, uluslararası seviyede yeni bir temasta daha bulundu. Bir dizi incelemeler yapmak için Denizli iline gelen Avustralya Parlamentosu Üyesi Chris Hayes, Denizli Ticaret Odası’nı ziyarette bulundu. Denizlili Türk iş adamları Adem Çetinay ve Muhammet Çetin’in de eşlik ettiği Milletvekili Hayes ile görüşme yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, konuğuna Denizli ve Türkiye ekonomisi ile alakalı bilgi verdi.

 

KONUĞUNA DENİZLİ VE TİCARET ODASI’NI ANLATTI

 

Konuğuna 3 milyar Dolar’ın üstünde ihracat yapan Denizli’nin kadın istihdamında ilk sıralarda olduğunu belirten Başkan Erdoğan, 1 milyonun üstünde nüfusu olan Denizli’nin başlıca sektörlerinin tekstil, mermer, kablo ve gıda olduğunu, ihracatın büyük bir kısmının, Avrupa Birliği ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletleri’ne yönelik olduğunu, Denizli’nin, limanlara 250 km uzaklıkta ve karayolu ulaşımı bakımından önemli bir kavşak konumunda olduğunu anlattı.

 

BAŞKAN ERDOĞAN: “BU TÜR TEMASLARLA BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ TANIRIZ”

 

Ticari iş birliklerinin gelişmeleri bakımından bu tür temaslara önem verdiklerini de belirten Erdoğan, dünya’nın neresi olursa olsun herkese kapılarının açık olduğunu, konuklarından da görüşme talebi gelince sevindiklerini, bu tür temasların, birbirlerini daha iyi tanıma ve önyargılardan kurtulma için önemli bir fırsat olduğunu ve ziyaretlerinin Denizli, Türkiye ve Avustralya bakımından hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

 

MİLLETVEKİLİ HAYES: “TÜRK EKONOMİSİNE YÖN VEREN ŞEHİRLERİ TANIMAK İSTEDİM”

 

Avustralya Milletvekili Chris Hayes ise, kendilerini ağırladığından ötürü DTO Başkanı Erdoğan’a teşekkür etti ve Avustralya’dan Türkiye’ye gelenlerin ilk amaçlarının Türkiye’nin tarihi alanları ile İstanbul gibi şehirlerini gezdikten sonra geri dönmek olduğunu, kendisinin ise ekonomiye yön veren isimler ile de görüşmek istediğini, Türkiye'yi ve Türkler’i en doğru böyle tanıyabileceğini belirtti.

 

TÜRKLER’DEN VE TÜRKİYE’DEN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ

Görüşmede Türkler’den ve Türkiye’den övgü ile bahseden Avustralya Parlamentosu Üyesi Hayes, Kurtuluş Savaşı’nda meydana gelen olaylardan ötürü, vatandaşlarının Türkler’e bakışlarının çok farklı ve özel bir saygısı olduğunu, Avustralya'da ikamet eden Türkler'den yeni nesil olanlarının, kendilerini iyi yetiştirdiğini, eskisine göre çok daha iyi meslek ve işler ile toplumsal statüye sahip olduklarını, ülkelerinde ikamet eden Türkler’in, kendileri çin örnek vatandaşlar olduğunu ve bunu bir milletvekili olarak söylediğini, Türkiye’nin Suriye'den gelenlere yapmış olduğu desteğin de farkında olduklarını, bir sürü olumsuzluk ve aksiliğe rağmen, tüm dünyada göçmenlere en çok yardımda bulunan ülkenin Türkiye olduğunu, 15 Temmuz’da kendilerinin de şok olduklarını ama herkes gibi sınırlarda PKK ve DEAŞ gibi terörist odaklar olmasına rağmen büyük bir başarı sağlandığını gördüklerini ve halkın, birlik olarak ülkeye sahip çıktığını söyledi.

Ziyaret, çekilen anı fotoğrafları ile sonlandı. DTO Başkanı Uğur Erdoğan, bir hafta evvel de Amerikan-Türk Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey’i ağırlamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.