Üretimde Mali Yük Azalacak

Üretimde Mali Yük Azalacak

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda görüşülen üretim reform paketiyle ilgili sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesinin amaçlandığını belirterek, “Üretimde mali

A+A-

AK Parti Denizli Milletvekili TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Kâtip Üyesi Şahin Tin, komisyonda görüşülmekte olan üretim reform paketinin ülke ekonomisi ve sanayi sektörü için çok önemli bir düzenleme olduğunu ifade etti. Milletvekili Şahin Tin; “Komisyonda görüşmelerine başladığımız üretim reform paketi ülkemiz sanayisinin canlanması bakımından önemli bir adım olacaktır. Yerli ve yabancı yatırımcılar için yeni sanayi alanları oluşturulması ile mevcut sanayi alanlarının da genişletilerek üretim sahalarının daha rahat olmasına imkân tanınmış olacaktır. Bununla birlikte yatırımların bürokratik süreçlere takılmasının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca üreticinin desteklenmesi ve sanayinin geliştirilmesi için organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri, sanayi siteleri ve serbest bölgelere ilave devlet teşviklerinin verilmesi konusunu da kapsayan verimli bir düzenleme hayata geçirilmiş olacak” dedi.

 SANAYİMİZ DAHA DA BÜYÜYECEK

 Denizli ilinin sanayi alanında Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu ifade eden Milletvekili Şahin Tin; “Güçlü bir sanayiye sahibiz. Özellikle son dönemde yaşanan gelişmeler Türkiye’de sanayi sektörünün ne kadar güçlü olduğunu açıkça ispat etmiştir. Küresel ölçekte geçen yıl terör başta olmak üzere yaşanan bütün olumsuz hadiselere rağmen sanayi sektörümüz yüzde 4,5 oranında büyüme göstermiştir. Ülkemizin büyüme, güçlenme ve ihracatına dönük lokomotifi şüphesiz sanayi alanlarının varlığı ve üretimdeki gücü ve kapasitesidir. Türkiye’den ihraç edilen kalemlere baktığımızda ise yüzde 95’inin sanayi sektöründen ihraç edildiğini görüyoruz. Türkiye olarak cari açığımızı kapatmamızın en stratejik yolu şüphesiz halen var olan sanayi açığını kapatmakla mümkün olacaktır. Sanayi alanında açık kapandığında cari açıkta kapanacaktır. Bu nedenle teknoloji ve üretim alanlarında yapısal reformları hayata geçirmemiz gerekiyor. Türkiye’de üretimin kanallarını sonuna kadar açtığımızda Denizli ilimiz gibi sanayi sektörü hızla büyüme gösteren illerimiz başta olmak üzere Anadolu’nun dört bir yanında sanayi sektöründe nitelikli ve daha hızlı bir büyüme mutlaka oluşacaktır” dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.