Üzüm Üreticisi Rekolteden Memnun

Üzüm Üreticisi Rekolteden Memnun

Üzüm üreticileri yüksek rekolte bekliyor. Buldan'da turfanda olarak üretilen çekirdeksiz Sultaniye üzümün geçtiğimiz yıla oranla daha yüksek olacağı ifade edildi.

A+A-

Doğanköy mahallesinde üzüm üreticisi kış aylarında yağışın bol olmasından ve iklimsel olarak asmaların etkilenmediğinden dolayı üzümlerde doğuşların iyi olduğunu ifade etti.

Rekolte yüksek olacak

Üreticiler: “Bu yıl rekolte yüksek olacak. Ancak fiyatların yüksek olmasını bekliyoruz. Üzümde kullanılan tarım ilaçlarının dövizle satılmasından dolayı çiftçinin girdileri arttı. Bu yıl çiftçinin yüzünün gülmesini istiyoruz. Üzümün fiyatının artmasını, para etmesini bekliyoruz. Bir yıl boyunca üzüm üreticisi bağından adeta çıkmadan, budamasını, çapasını, ilaçlamasını yapıyor ve bu işlemlerde kendileriyle Dirlikte işçi çalıştırıyorlar. Bu yıl tüm girdilerimize çok zam geldi. Ancak şimdi gördüğümüz doğuşların iyi olması bizi umutlandırıyor. Temenni ediyoruz ki doğal afet olmazsa üzüm üreticisi emeğinin karşılığını alacak. Bizler üzüm üreticileri olarak iyi tarım uygulamaları yapmak için tarım
teknikerleriyle birlikte düzenli olarak ilaçlamasını, sulamasını, gübrelemesini yapıyoruz. Üzümlerimizi gerek ihracat, gerek se de iç piyasaya yaş olarak sattığımız gibi kurutarak TARİŞ' e de veriyoruz" dediler.

Kaynak: Buldandayasam

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.