Vali Karahan Tavas’ta O Kursu Çok Beğendi

Vali Karahan Tavas’ta O Kursu Çok Beğendi

Vali Hasan Karahan, bazı ziyaretler ve incelemeler yapmak için Tavas ilçesine gitti.

A+A-

Denizli Valisi Hasan Karahan, Tavas'a ziyareti çerçevesinde evvela Kızılcabölük Mahallesinde yapılan  Kızılcabölük El İşlemeleri Kursu, El Sanatları Sergisi Açılışı ve Kursiyerlere Belge Dağıtım Törenine katılımda bulundu.

Törene; Vali Hasan Karahan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Kaptan, Kurum Amirleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Belgeleri Vali Karahan Verdi

Düzenlenen törende kursu başarıyla bitiren kursiyerlere belgelerini veren Vali Hasan Karahan yaptığı konuşmada;” Kızılcabölük geçmişten beri dokumanın önemli merkezlerinden birisi. Geleneksel dokuma yaşatılıyor bizler de elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. O eski anneannelerimizin, babaannelerimizin ürettiği eserleri günümüze taşınması, bugünde benzerlerinin yapılabileceğini göstermesi açısından bu tür kurs ve faaliyetlerimiz devam ediyor. Burada da örnek bir kurs açılışı var. Emeği geçen herkese en başta da katılımcı kursiyerlerimize teşekkür ediyorum. Türkiye’de dokuma sektörünün önemli bir markasıyız. İnşallah daha da gelişip dünya çapında olmasını arzu ederiz” dedi.

Açılışın ardından kursiyerler tarafından üretilen el işlemelerinin sergilendiği ‘Sandıktan Günümüze Motifler’ isimli sergiyi gezen Vali Hasan Karahan burada sergilenen el sanatları hakkında bilgi aldı.

Törenin ardından Hanife Ahmet Paralı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçen Vali Hasan Karahan, burada sınıfları dolaşarak öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Sayın Valimiz, öğretmenlerle de görüşerek sorunlarını dinledi.

Okul ziyaretinin ardından Kızılcabölük mahallesinde bulanan Dodurga Tekstil’ i ziyaret eden Vali Hasan Karahan iş yeri sahibi Ahmet Dobulga’dan işletme hakkında bilgi alarak ürünleri inceledi.

Vali Hasan Karahan Tavas ilçe ziyaretinde daha sonra Tavas Kaymakamlığını ziyaret etti. Kaymakam Recep Öztürk, Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ve diğer ilçe protokolü tarafından karşılanan Sayın Valimiz, Kaymakam Öztürk’ten İlçenin genel durumu ve kamu yatırımlarının son durumu hakkında bilgi aldı.

Vali Karahan Kaymakamlık ziyaretinin ardından Tavas Belediyesini ziyaret etti. Başkan Hüseyin İnamlık ve Belediye personeli tarafından karşılanan Valimiz Karahan, Başkan İnamlık’tan Belediyenin İlçede yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.