Vali Kocatepe O Depoyu Kullanmak İstemiyor

Vali Kocatepe O Depoyu Kullanmak İstemiyor

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Honaz'ın Kocabaş Beldesi'nde bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Lojistik Deposu'nda inceleme yaptı.

A+A-

2 bin 400 metrekare kapalı alanda kurulan ve üç ay önce kullanılmaya başlanan depoyu gezen vali Şükrü Kocatepe, "Ülkemiz topraklarının yüzde 95'i deprem kuşağında. Kentimiz de birinci derece deprem bölgesi içinde yer alıyor. Bu depolardan bir tanesinin de kentimizde bulunması Denizli açısından son derece önemli. Afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız. İnşallah bu malzemeleri kullanmak zorunda kalmayız" dedi.

 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu ve İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Recep Demirci ile birlikte Kocabaş Mahallesi'nde bulunan AFAD Lojistik Deposu'nu gezerek incelemelerde bulundu. Ekim ayında yapı kullanma izin belgesi alınan depo hakkında bilgi veren Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Recep Demirci, 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan lojistik merkezde geçici barınma malzemelerin bulunduğu söyledi.

 

Demirci, depoda her biri 100 tam takım çadır alan toplam 96 konteyner, 2 bin 556 adet 16 metrekarelik çadır, 2 bin 232 adet 25 metrekarelik çadır, 3 bin 745 yatak, 6 bin 600 battaniye ve 2 bin 640 yastık, nevresim ve kılıfın ile afet bölgesinde meydana gelecek enerji kesintilerinin giderilmesi amacıyla 250 kw'lık jeneratör, 2 bin kw enerji trafosu ile 225 tonluk 2 su tankı, İP AFAD bağlantılı uydu telefonu, kesintisiz güç kaynağı bulunduğunu açıkladı.

 

Denizli'nin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu, her zaman deprem riski taşıdığını, bu nedenle AFAD Lojistik Deposu'nun ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Türkiye'nin yüzde 95'inin deprem kuşağında olduğunu belirten Kocatepe, "Ülkemiz topraklarının yüzde 95'i deprem kuşağında. Denizli de birinci derece deprem bölgesi içinde yer alıyor. Devletimiz yaşanabilecek bir afet anında zor durumda kalan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşılabilmek ve yardımda bulunulabilmek amacıyla örneğini gezdiğimiz içinde barınma malzemelerinin bulunduğu bu depoları 15 farklı bölgede 22 adet inşa etti. Bu depolardan bir tanesinin de kentimizde bulunması Denizli açısından son derece önemli. Afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız. Vatandaşlarımız olası bir deprem anında panik yapmadan deprem sona erene kadar ne yapacağını bilmeli yani bu konularda bilinçlendirilmeli. İnşallah bu malzemeleri kullanmak zorunda kalmayız" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.