Vali'den Madalya, Gürlesin'den Akülü Sandalye Sözü

Vali'den Madalya, Gürlesin'den Akülü Sandalye Sözü

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe kentteki okulları dolaşıp öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu.

A+A-

Hulusi Kulaklı Ortaokulu ziyaretinde Vali Kocatepe, ülke genelinde düzenlenen Kitap Okuyan Bilir Yarışması'nda teşvik ödülüne layık görülen yürüme engelli 13 yaşındaki Dilek Bağ'a, yarışmada kazandığı madalyayı taktı. Okula gidip gelirken zorluk çektiklerini söyleyen yüzde 91 engelli çocuğun ailesine Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, akülü tekerlekli sandalye sözü verdi. 

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve beraberindeki heyet, okulların yarı yıl tatiline girmesi nedeniyle ilkokul ve ortaokul öğrencilerine karne dağıttı. Yardım Sevenler Derneği İlkokulu'na gerçekleştirilen ilk ziyarette Vali Kocatepe, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Ardından Hulusi Kulaklı Ortaokulu'nu ziyaret eden Vali Kocatepe, burada da karne dağıtarak öğrencilerin sevincine ortak oldu.

Vali Kocatepe, ülke genelinde Kitap Okuyan Bilir Yarışması'nda teşvik ödülüne layık görülen okulun başarılı öğrencilerinden yürüme engelli 13 yaşındaki Dilek Bağ'a yarışmada kazandığı madalyayı taktı. Karne ve madalya sevinci yaşayan Dilek, yürüme engeline rağmen, çok kitap okuduğunu ve doktor olmak istediğini söyledi. Arkadaşları tarafından çok sevilen Dilek, sınıfa girince alkış yağmuruna tutuldu.

Ziyarette bulunan AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Dilek Bağ'ın annesi ve babasıyla görüşerek sorunlarını dinledi. Dilek'in tekerlekli sandalyesiyle okula gelip gittiğini öğrenen Başkan Gürlesin, aileye akülü tekerlekli sandalye sözü verdi. Okula gidip gelirken zorluk çektiklerini söyleyen işçi emeklisi baba Bayram Bağ, "Tekerlekli sandalyeyle getiriyoruz ama sınıfı ikinci katta olduğu için merdivenlerden zorlukla çıkartıyoruz. Okula asansör yapılmasını istedik ama henüz bir sonuç çıkmadı. Başka engelli öğrencilerde asansör olmadığı için okula gelemiyor evde eğitim alıyor. Kızım, başaralı bir öğrenci bunu da yarışmada gösterdi" dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.