Vural: Her Zaman Mücadeleye Hazırız

Vural: Her Zaman Mücadeleye Hazırız

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin liderliğinde Çivril Belediyesi’nin katkıları ile Mili Mücadele'nin 100. yıl etkinlikleri çerçevesinde "Çivril ve Yöresi Milli Mücadele Programı" yapıldı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Çivril Belediyesi'ni katkılarıyla düzenlenen program, Çivril Merkez Kapalı Pazar yerinde gerçekleşti. Mehter ekibi eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayan 100. yıl kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam etti. Ardından protokol konuşmaları yapıldı. 

Mücadele Bitmemiştir

Yaşanılan toprakların insanların kaderini oluşturduğunu belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, "Çivril, verimli toprakları olmasından dolayı dünya var olduğundan bugüne kadar değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır.  Bu topraklarda hiçbir zaman mücadele bitmemiş, bu topraklarda gözü olanlar haçlı seferleri ile saldırmış, Anadolu'muzun her karış toprağı şehit kanları ile yoğrulmuştur. Kimse Alaska için Kanada'nın kurak toprakları  için mücadele vermiyor;  fakat üzerinde yaşadığımız Anadolu gibi bir tarafı Avrupa'da bir tarafı Asya'da üç tarafı denizlerle çevrili bu coğrafyada yaşıyorsak, her zaman milli mücadeleye hazır olacağız. Bu etkinliklerin gençlerimize milli mücadele şuurunun aşılanması açısından çok faydalı olacağına inanıyorum." şeklinde konuştu. 

Programın sonunda Çivril Merkez Mezarlığında yer alan Çivril Müdafa-ı Hukuk Cemiyeti kurucu kahramanları ziyaret edilerek, kuran-ı kerim tilaveti okundu. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Pamukkale Üniversitesi Öğretim üyeleri Prof. Dr. Turgut Tok, Prof. Dr. Yusuf Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Milli Mücadele'nin 100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çivril ve Yöresi Milli Mücadele programı covid19 pandemisinden dolayı sosyal mesafeli ve tedbirlere uyularak düzenlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.