WhatsApp Ödül Dağıtacak

WhatsApp Ödül Dağıtacak

WhatsApp üstünden yayınlanmış olan sahte haberleri engellemek için harekete geçen Facebook, kurduğu yeni fon ile beraber haberlerin yayılmasına engel olan ya da engelleme yolları bulan şahıslara ödül verileceğini ilan etti.

A+A-

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın sahibi olan Facebook, bilhassa Donald Trump’ın seçildiği başkanlık seçimleri esnasında meydana çıkan sahte haber akımına engel olmak için seçimlerden sonra büyük bir gayret  göstermeye başlamıştı. Facebook üstünde yayınlanan sahte haberlere engel olmak amacı ile farklı yazılımlar ve yapay zeka sistemleri geliştirmiş olan şirket, benzer gayretleri Instagram ve WhatsApp platformlarına da taşımıştı.

50 Bin Dolar

Facebook yaptığı açıklama ile WhatsApp'taki yanlış bilgilendirmelere neden olan sorunlar ile alakalı araştırma yapanlara toplamda 50 bin dolar olmak üzere, kurmuş olduğu yeni fon üstünden ödüllendireceğini ilan etti.  WhatsApp Araştırma Ödülleri adı ile duyurulmuş olan fonun çok aşamalı  bir biçimde işleyeceği ve ilk seviyede herhangi bir sosyal bilim ya da ilgili disiplin kullanarak bu problem alanında teknolojinin günümüz toplumundaki etkisine ışık tutanların ödüllendirileceği ifade edildi.

Fonun kurulmasının ardından yapılacak araştırmaların başında ise problemli içeriklerin bilgi işleme sürecinin geldiği ifade etti. Seçimler ile alakalı bilgiler, ağ etkileri ve paylaşımların viral karakteristikleri, dijital okuryazarlık ve yanlış bilgiler, şifreli sistemlerde problematik davranışların belirlenmesi de diğer konular olarak dikkat çektiği ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.