Yarın 27 Aralık Ankara okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili olacak?

Yarın 27 Aralık Ankara okullar tatil mi? Hangi illerde kar tatili olacak?

Meteoroloji'den gelen kar yağışı uyarısından sonra yarın 27 Aralık Perşembe gününde de bazı illerde okulların ve üniversitelerin tatil ilan edilmesi bekleniyor. Kar tatili beklenen iller arasında Bursa, Aksaray, Ankara, Çankırı, Bartın, Bolu, Düzce, Zongu

A+A-

Meteoroloji'den gelen uyarılardan sonra yoğun kar yağışı nedeni ile bugün 26 Aralık Çarşamba gününde bazı illerde okullar ve üniversiteler tatil ilan edildi. Yarın 27 Aralık Perşembe gününde de kar yağışları devam ederken yine bazı illerde okulların tatil ilan edilmesi bekleniyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; kar yağışlarının bugünde İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun yağış alan yerleri ile Güneydoğu Anadolu'nun 1000 m. üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli olacağı ifade edildi.

 

Kar yağışının etkili olacağı iller arasında Bursa, Aksaray, Ankara, Çankırı, Bartın, Bolu, Düzce, Zonguldak, Amasya, Samsun, Trabzon, Elazığ, Erzurum, Kars, Diyarbakır, Siirt de yoğun olarak hissedileceği belirtildi.

style="display:block; text-align:center;"

data-ad-layout="in-article"

data-ad-format="fluid"

data-ad-client="ca-pub-8815278019756061"

data-ad-slot="3103798692">

 

Hangi İllerde Okullar Tatil Edildi?

 

Ankara’nın il genelinde, Eskişehir il genelinde, Sivas’ın il genelinde, Uşak il genelinde, Bolu il genelinde, Amasya il genelinde, Konya’nın Meram, Karatay, Selçuklu İlçelerinde Çankarı’ınn 8 ilçesinde, Bilecik kent merkezi ile Pazaryeri ilçesinde, Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde, Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde, Kütahya’da Gediz ilçesi hariç diğer tüm ilçelerde, Samsun’un 5 ilçesinde, Ordu’nun 14 ilçesinde, Kırşehir merkez ve ilçelerinde, Afyon’da 12 ilçe ile AKÜ ve AFSÜ’de, Kastamonu’nun İhsangazi ilçesinde, Denizli’nin 6 ilçesinde ve Bursa’nın dağ ilçelerinde eğitime 26 Aralık Çarşamba günü bir gün ara verildi.

 

Hangi Üniversiteler Tatil İlan Edildi?

 

Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Lokman Hekim Üniversitesinin yanı sıra Hacettepe Üniversitesinin Beytepe yerleşkesinde eğitime bir süreyle ara verildiği belirtildi. Yüksek İhtisas Üniversitesi de Bağlum yerleşkesinde eğitime bir gün ara verildiğini duyururken, Balgat yerleşkesinde ise ders ve sınav programlarında değişiklik olmadığını açıkladı.

style="display:block"

data-ad-format="autorelaxed"

data-ad-client="ca-pub-8815278019756061"

data-ad-slot="8192473847">

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.