Yarın 31 Mayıs 2019 Kadir Gecesi mi?

Yarın 31 Mayıs 2019 Kadir Gecesi mi?

Yarın Kadir Gecesi mi? 30 Mayıs 2019 Kadir Gecesi mi? 2019 Kadir Gecesi ne zaman hangi güne denk geliyor? sorularını merak eden vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor.

A+A-

Yarın Kadir Gecesi mi? 31 Mayıs 2019 Kadir Gecesi mi? 2019 Kadir Gecesi ne zaman hangi güne denk geliyor? sorularını merak eden vatandaşlar araştırmalarına devam ediyor.

Müslüman alemi tarafından büyük bir heyecan ile beklenen 2019 Kadir Gecesi için geri sayım devam ediyor. Kur'an-ı Kerim'in vahiy yolu ile Peygamber efendimize gönderilmeye başlanan gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi'nin 2019 senesinde hangi güne denk geldiği merak konusu oldu.

2019 KADİR GECESİ NE ZAMAN HANGİ GÜN? YARIN KADİR GECESİ Mİ?

Bin aydan daha hayırlı kabul edilen Kadir Gecesi, bu sene 31 Mayıs 2019 gününü 1 Haziran 2019 gecesine bağlayan gece idrak edilecek.

KADİR GECESİ 

Kur’ân-ı Kerîm’deki 114 sureden biri olan Kadr Suresi özel olarak Kadir Gecesi hakkında indirilmiştir. Cenabı Hak şöyle buyuruyor: "İnnâ enzelnâhü fî leyleti’l-kadr. Vemâ edrâke mâ leyletü’l-kadr. Leyletü’l-kadri ayrün min elfi şehr. Tenezzelü’l-melâiketü ve’r-rûhu fîhâ bi-ini rabbihim min külli emr. Selâmün hiye hattâ matla’i’l-fecr.” Meal-i şerifi: “Şüphesiz biz Kur’an’ı Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Cebrail, bütün emirleri yerine getirmek için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.” (Kadr 97/1-5) 
Kadir Gecesi’nin Ramazan ayının kaçıncı gecesi olduğu bildirilmemiştir. Ancak İslam âlimlerinin bu hususta keşifleri vardır. İmam-ı Şâfi’î hazretleri Ramazan’ın on yedinci, İmam-ı A’zam Ebû Hanîfe hazretleri yirmi yedinci gecesi olması çok vaki olur dedi. Yirmi ile otuzuncu geceleri arasında arayınız denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.