YAZ-AR-BİR Bursa'da Gönülleri Fethetti

YAZ-AR-BİR Bursa'da Gönülleri Fethetti

Bir günde iki etkinlik.

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR), Bursa’da bir güne iki etkinlik sığdırdı.

 

Genel merkezi Denizli’de olan, Ege Bölgesinde bir çok etkinliğe imza atan egeli yazar, şair, araştırmacı, ressam, ozan, müzisyen, Fotoğraf sanatçısı, karikatürist vb. sanatçıların oluşturduğu YAZ-AR-BİR; gündüz Uludağ Üniversitesi Prof.dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde, akşam ise; Orhangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezinde “şiir ve türkü dinletileri” gerçekleştirdi.

 

Her iki programda da sunuculuğu Sadık Dağdeviren ve Reyhan Pervanlar Karaalp birlikte yaptı.

 

Bursa Uludağ Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu’nun davetlisi olarak Bursa’ya giden olan YAZ-AR-BİR şair ve sanatçıları, Perşembe günü Uludağ Üniversitesi’nde saat:14.30’da, Uludağ Üniversitesi Genç Kalemler Topluluğu şairleri ile birlikte “Ege’den Esintiler-Şiir ve Türkü Dinletisi” ni gerçekleştirdi.

 

Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Genç kalemler Topluluğu başkanı Fatma Naneli; “Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak oluşturduğumuz topluluğumuz bir çok etkinliğe imza attı. Ancak bu etkinlik diğerlerinden daha farklı. Böylesine güçlü ve üniversite dışından gelen bir ekiple bu etkinliği gerçekleştireceğiz. Uzun bir ön hazırlık dönemi geçirdik. Ben bu etkinliğin oluşmasında gayreti olan herkese teşekkür ediyorum. Danışman hocamız Yrd. Doç Dr. Minara Aliyeva ve YAZ-AR-BİR genel başkan yardımcısı Hüsamettin Tat beye özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.

 

YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu ise; Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin merkezi Denizli’de olan bir dernek olduğunu ancak Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan üyeleri olduğunu anlattı. Uslu; “Uzun bir yolculuk sonrasında sizlerle birlikteyiz ama inanın siz sanatçı ve sanatsever gençlerle bir olmak yorgunluğumuzu unutturdu. Ben sizlere bir ağabey tavsiyesinde bulunacağım. Bu sıralardan bizler de geçtik. İnanın kendinize ve hobilerinize en fazla zaman ayırabileceğiniz bir ortamdasınız. Lütfen en azından bir sanat dalıyla ya da spor dalıyla uğraşın. Göreceksiniz ki farklılığınız ve başarınız artacaktır. Şiir yazın, öykü yazın hiç bilemezseniz günlük tutun.

 

Yazmaya meraklı, yazan çizen gençler bize ulaştırdığınız eserlerinizi dergimizde ve gazete sayfamızda değerlendireceğiz.”dedi.

 

Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Geleceğin aydınları olacak gençlerin şiirlerle ve türkülerle iç içe yaşaması, kültürel çalışmaların içinde yer almaları özlediğimiz ve gelecek için bize umut veren bir duruş olarak değerlendiriyorum.Geleceğe yolculuğumuzda sizin gibi genç sanatçı yol arkadaşlarına ihtiyacımız var. Ben bu etkinliğin oluşmasında ve bizleri karşılayan, iyi bir ev sahipliği yapan genç kalemler topluluğu başkanı Fatma Naneli’ye ve üyelerine, Üniversite yetkililerine, Topluluk danışman hocası Yrd. Doç Dr. Minara Aliyeva ve YAZ-AR-BİR genel başkan yardımcısı Hüsamettin Tat beye derneğimiz adına teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Etkinlikte, Şairler; Hüsamettin Tat, Sadık, İbrahim Çamalan, Ali Tuluk, Reyhan Pervanlar Karaalp, İsmail Gökçe, Meral Gökkaya , Kadir Yatağan, Veli Aykar, Ziya Şanlı, Zehra ASUMAN, Merve Aksoy, Seda Çalışkan, Levent Yılmaz, Hasret Yavuz, Yasin Ahiska şiirlerini okurken, THM Sanatçısı Hasan Arzuman ve Ozan Özkan Hüseyin türküleriyle izleyicileri coşturdu.

 

YAZ-AR-BİR ekibi aynı günün akşamında; Orhangazi Belediyesi Ördekli Kültür Merkezi’nde saat:20.00-22.00 arasında “Türkü ve Şiir Gecesi”ni, Bursa Severler Derneği (BUSED) ile birlikte gerçekleştirdi.

 

Şiir ve Türkü Gecesi’nin açılış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR genel başkan yardımcısı Hüsamettin Tat, etkinliğin oluşum serüvenini anlattı.

 

Hüsamettin Tat: “Şubat ayında programa aldığımız etkinlik tarihinde yoğun kar yağışı nedeniyle şair arkadaşlarımız Bursa’ya gelememiş, yoldan dönmek zorunda kalmıştı. Bugüne ertelenen şiir ve türkü gecesinin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Bursa Severler Derneği başkanı Gülerman Can beye ve yönetimine, YAZ-AR-BİR GENEL başkanı Abdülkadir Uslu ve yönetimine, şair ve sanatçı dostlarıma teşekkür ediyorum. Orhangazi belediye Başkanına da bu salonu tahsis ettiklerinden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

 

BUSED başkanı Gülerman Can, yeni kurulmuş bir dernek olduklarını Bursa sevdalılarını bir şemsiye altında topladıklarını belirtti.

 

Gülerman Can; “Bu bizim ilk etkinliğimiz. Bizim için yol gösterici olan, gelecek etkinlikler için örnek alacağımız bir etkinlik. Yoğun bir ön hazırlığımız oldu. Bu konuda her zaman yanımızda olan, bize yardımcı olan ve bu etkinliğin gerçekleşmesinde yoğun bir emeği olan YAZ-AR-BİR genel başkan yardımcısı Hüsamettin Tat beye ve buraya kadar gelip bizlerle birlikte olan YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu, yönetim kurulu üyeleri ve şair-sanatçı dostlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu, YAZ-AR-BİR’in 2002 yılında kurulmuş ve seçkin 111 üyesi olan bir dernek olduğunu belirtti. Gerçekleştirdikleri etkinliklerle ilgili bilgiler veren, genel başkanı Uslu, etkinliklerinin yoğunlaşarak devam ettiğini ifade etti.

 

Uslu; “Etkinliklerimizi muhakkak bir kurum veya sivil toplum örgütü ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bunun nedeni; Hem sanatın her dalını değişik kesimlere ulaştırmak hem de proje ortağımız kurumların var oluş nedenlerini, faaliyet alanlarını kamuoyuna yansıtmalarına katkı vermek. İşte bu nedenle bugün Bursa’da gündüz üniversiteli gençlerle birlikteydik. Şu an da Bursa Severler Derneği üyeleri ve siz değerli misafirlerimizle birlikteyiz. Bursa Severler Derneği başkan ve üyelerinin sanata- sanatçıya verdiği değerin, bir çok derneğe örnek olması gerekir.

 

Umarım kaliteli bir gece olur. Şiir ve türkülerimizle anılarınızda kalıcı bir iz bırakmayı başarabiliriz. Bu gecenin oluşmasında önemli gayretleri olan BUSED başkanı Gülerman Can ve yönetimine, bizim Bursa ayağımız genel başkan yardımcımız Hüsamettin Tat’a ve Organgazi Belediye Başkanlığına teşekkür ederim.”dedi.

 

Şiir ve Türkü gecesinde şu şairler şiirlerini okudu: Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, İbrahim Çamalan, Ali Tuluk, Reyhan Pervanlar Karaalp, İsmail Gökçe, Meral Gökkaya , Kadir Yatağan, Veli Aykar, Ziya Şanlı, Adil Acar, Medet Haçer, Ayhan Kula, Gülbiye Öztürk, İlknur Hayırlışen, Şenal Kara, Seçkin Erdoğan, Yüksel Akdemir.

 

THM Sanatçısı Hasan Arzuman ve Ozan Özkan Hüseyin de okudukları birbirinden güzel türkülerle geceye renk kattılar.

 

Şair ve sanatçılar etkinliği takip eden gün Bursa’yı karış karış gezdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.