YAZ-AR-BİR Genel Kurulu Yapıldı

YAZ-AR-BİR Genel Kurulu Yapıldı

Abdülkadir Uslu güven tazeledi.

A+A-

Genel merkezi Denizli’de olan Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) 6. Olağan genel kurulu Genel Merkez Binasında yapıldı.

 

Kongrede açılış konuşmasını yapan Genel başkan Abdülkadir Uslu; üyelere ve yönetim kurulunda, denetleme kurulunda görev alanlara teşekkür etti. Vefat eden genel başkanlar Şükrü Tekin Kaptan ve Mithat Makal’ı rahmetle anan Uslu “2012-2013 faaliyetlerini” şöyle özetledi:

 

2012 yılı faaliyeti

 

“2012 yılında; Abdülkadir Uslu (Başkan), Ahmet Sarı (Başkan yardımcısı), Mustafa Karapınar (Muhasip üye), Mithat Makal (Genel sekreter) ve Hakkı Uslu (üye) tarafından oluşan yönetim kurulu Geleneksel Kızılcabölük Özüstü şiir Akşamına katıldı ve destek verdi.

 

Bunun dışında derneğimiz; ilimizde, ilçelerimizde ve diğer illerde yapılmış olan kültürel etkinliklere başkanlık düzeyinde katılım sağlamış, derneğimiz temsil edilmiştir.

 

Derneğimize yeni üye talepleri değerlendirilmiş, uygun görülenlerin kayıtları yapılmıştır. Silinme talepleri de incelenerek karara bağlanmıştır.”

 

2013 yılı faaliyeti

 

2013 yılı faaliyetleri ilgili olarak şunları söyledi : “ Genel başkan Abdülkadir Uslu’nun aynı zamanda Belediye başkanlığı yapıyor olması ve işlerinin yoğunluğu sebebi ile başkanlıktan ayrılmasından sonra olağanüstü genel kurula gidilmiş, Mithat Makal (Başkan), Abdülkadir Uslu (Başkan Yardımcısı), Sadık Dağdeviren (Genel sekreter), Hüsamettin Tat (Muhasip üye) ve Hüseyin Kurtaran (üye)’dan oluşan yeni yönetim Denizli Merkez simit Sarayı’nda Tahir Kutsi Makal’ı anma günü düzenlemiş, üyeleri bir araya getirmiştir.

 

Eylül ayında Acıpayam Belediyesi ile ortaklaşa “Tahir Kutsi Makal’ı Anma ve edebiyet Günleri” etkinliğini gerçekleştirmiştir.

 

Aralık ayında “Geleneksel 4. Kızılcabölük Özüstü Şiir Şenliğini” Kızılcabölük Belediyesi ile birlikte gerçekleştirmiştir.”

 

2014 yılı faaliyetleri

 

2014 yılı faaliyetleri’ni de anlatan Uslu, şunları belirtti: “14 Şubat’ta Dazkırı’da “1. Dazkırı Şiir ve Türkü Şöleni” etkinliği yapılmıştır.

 

Bu tarihten sonra genel başkan Mithat Makal rahatsızlanmış ve 15 Haziran 2014 tarihinde de vefat etmiştir. Vefatından sonra; Genel başkanlığa tekrar Abdülkadir Uslu getirilmiş, boşalan asil üyeliğe de İbrahim Çamalan alınmıştır.

 

Abdülkadir Uslu genel başkanlığında faaliyetlerini sürdüren YAZ-AR-BİR, 22 Kasım 2014 tarihinde Denizli Çatalçeşme oda Tiyatrosunda Ailzhemier derneği ile birlikte “ne sen beni unut ne de ben seni” şiir ve türkü dinletisi etkinliğini gerçekleştirmiştir.”

 

2015 yılı faaliyetleri

 

YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir Uslu 2015 yılı faaliyetlerini de şu şekilde özetledi:” 6 Ocak 2015 günü Bozkurt Kadın Ceza ve çocuk islahevi’nde mahkumlara yönelik bir moral günü düzenlemiş ; “şiir ve türkü” dinletisini gerçekleştirmiştir.

 

20 Şubat 2015 günü ise Afyon ili Dazkırı ilçesinde “2. Şiir ve Türkü Akşamı”nı düzenlemiştir. Ayrıca Dazkırı’daki öğrencilere yönelik bir şiir yarışması ile birlikte “Şiir ve düzyazı paneli” gerçekleştirmiştir.

 

19 Mart 2015 günü Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Muharip Gaziler derneği Denizli şubesi ile birlikte Denizli Çatalçeşme oda tiyatrosunda “Şiir ve Türkülerle Çanakkale” adını taşıyan bir etkinlik daha gerçekleştirmiştir.

 

yazarBİR dergisini yayınlıyoruz

 

Zaman zaman üyelerle bir araya gelinmiştir. İlk toplantı İncilipınar Recep Yazıcıoğlu Parkı’nda yapılmış sonraki toplantılar Genel merkez binasının oluşturulmasından sonra merkez binamızda yapılmıştır. Üyelerle istişare toplantıları yapılmış ve bilgiler verilmiştir.

 

Başka bir çalışma konusu ise üyelerin şiir, kısa öykü, deneme gibi yazılarını tanıtmak amacıyla Genel merkezimiz tarafından hazırlanan kültür,sanat,edebiyat sayfası “Ocakbaşı” adı ile Horoz gazetesinde haftalık olarak yayınlanmaya başlamıştır devam eden çalışmamız bugün 21.inci sayıya ulaşmıştır.

 

Yine hedeflerimiz arasında olan aylık bir dergi düşüncesi hayata geçirilmiş yazarBİR dergisinin ilk sayısı Şubat ayında yayınlanmıştır. 2. Sayısı Mart ayında yayınlanan dergimizin 3. Sayısı bugünlerde elimizde olacak.

 

Yeni üye talepleri incelenmiş ve yapılmıştır.

 

Kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılarak derneğimiz temsil edilmiştir.

 

Önümüzdeki aylarda da yapılacak olan etkinlikler ile ilgili görüşmeler yapılmıştır.

 

Derneğimizin faaliyetlerimizin tanıtımı ile ilgili olarak yazılı ve görsel basında yer alınmıştır.”

 

Yeni yönetim ve denetleme kurulu

 

Geçilen organ seçimleri sonucunda Abdülkadir Uslu ve ekibi güven tazeledi.

 

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) yeni yönetim ve denetleme kurulu şu isimlerden oluştu:

 

Yönetim Kurulu: Abdülkadir Uslu (Genel Başkan), Hüsamettin Tat (Genel Başkan Yardımcısı), Sadık Dağdeviren (Genel Sekreter), Reyhan Pervanlar Karaalp (Sayman), İbrahim Çamalan (Uzman Üye), Ali Tuluk (üye), İsmail Gökçe (üye), Melahat Kuzu (üye), Mustafa Demirci (üye), Abdullah Aksoy (üye).

 

Denetleme Kurulu: Yakup Pekel (Başkan), Veli Aykar (Başkan yardımcısı), Enver Bilki (üye), Ünal Şhret Dirlik (üye), Abdülkadir Güler (üye), Fatma Uçarlar (üye).

 

Yeni etkinlikler planlandı

 

YAZ-AR-BİR üyelerine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden Adülkadir Uslu;30 Nisan günü gündüz, Bursa Uludağ Üniversitesinde “Genç Kalemler topluluğu” ile akşam Bursa Severler Derneği ile “şiir ve türkü” dinletisi gerçekleştireceklerini, 23 Mayıs Cumartesi Günü Çal Belediyesi ile Çal’da bir etkinliklerinin olacağını anlattı.

 

Uslu; Acıpayam Belediyesi, Honaz Belediyesi, Bozkurt Belediyesi ve Evciler belediyesi ile de birer etkinlik gerçekleştireceklerini, etkinlik tarihlerinin önümüzdeki günlerde kesinleşeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.