YAZ-AR-BİR Şairlerine Kar, Buz Engel Olamadı

YAZ-AR-BİR Şairlerine Kar, Buz Engel Olamadı

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) üyesi şairler yağan yoğun kar yağışına rağmen Denizli merkezden 60 km. uzaklıktaki Denizli Bozkurt CİK (Kadın Açık ve Çocuk Eğitimevi Kurumu) salonunda “Sevgi ve Hoşgörü Şiir Dinletisi” ni gerçekleştird

A+A-

Kadın mahkûmların ve kurum yönetiminin yoğun ilgi gösterdiği şiir dinletisine ses ve bağlama sanatçıları Mehmet Dağal ve Ramazan Ünlü türküleriyle renk kattı. YAZ-AR-BİR üyesi 20 sanatçı şiirleri ve türküleriyle soğuk kış gününde Bozkurt CİK salonunu ısıttı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği Genel Başkanı Abdülkadir USLU etkinlik açılış konuşmasında “Bugün işçiler işine gidemezken, öğrenciler, öğretmenler okullarına gidemezken ilçeler ve köylerin merkezle ulaşımında sıkıntılar yaşanırken bizler sizlerle buluşmayı ertelemek istemedik. İyi ki gelmişiz sizler sıcak ilgi ve tavırlarınızla bizleri ısıttınız.”dedi.

USLU, derneklerinin hassas değerler konusunda itinalı ve sorumlu davranmaya çalıştığını ifade ederek; “Bugün 7-8 arkadaşımız aramızda eksik. Sizlerle buluşmayı onlar da çok istemişti ama yoğun kar yağışı onların çevre ilçelerden aramıza katılmasına müsaade etmedi.

Burada oluşumuzu bir sanatçı hassasiyeti olarak değerlendirin. Biz söz verdik, görev verdik ve sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizim bu mutluluğu yaşamamıza vesile olan, bizlerin sizlerle buluşmasına ön ayak olan; Bozkurt temsilcimiz Sayın Reyhan Pervanlar KARAALP’e, Kurum müdirelerimiz Meltem BABAOĞLU, Müge SERVİ ve Aysel DALKIRAN hanım efendilere teşekkür ediyorum. Büyük bir fedakârlık örneği göstererek burada olan sanatçı dostlarıma da şükranlarımı sunuyorum.

Kar yağışı nedeniyle aramızda olamayan sanatçılarımızdan Muhammet KAHRAMAN’ın burada okumak için hazırladığı şiirinde dediği gibi; “Kahraman’dan sizlere selam olsun, / Canı sıkılan Kalemini bulsun, /Gönüller şiirlerle buluşsun.”

Güzel günler sizin olsun, bahtınız ve geleceğiniz açık olsun. Allah yar ve yardımcınız olsun.”dedi.

Bozkurt CİK (Kadın Açık ve Çocuk Eğitim evi Kurumu) müdiresi Meltem BABAOĞLU da, kurumlarında ilk defa bir şiir dinletisi gerçekleşeceğini belirterek; “Ulaşım zorluğu yaşanan, yoğun bir kar yağışının olduğu bu zor günde aramızda olan YAZ-AR-BİR sanatçılarına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da benzer ve farklı etkinliklerle bizimle beraber olacaklarını ümit ediyorum. Biliyorum ki bugün farklı saatler yaşayacağız. Şiirleri ve türküleriyle içimizi ısıtacak olan sanatçılara tekrar teşekkür ediyorum. İyi izlemeler diliyorum.”dedi.

YAZ-AR-BİR yönetim kurulu üyesi şair İbrahim ÇAMALAN  önderliğinde başlatılan;  “Bir defter bir kalem elinde, bir şiir yaz sen de!” kampanyasını da başlatan YAZ-AR-BİR şiir yazmak isteyen mahkumlara defter ve kalem hediye ettiler.

Farklı bir günün yaşanmasına neden ve sunuculuğunu Sadık DAĞDEVİREN’in yaptığı etkinlikte şu YAZ-AR-BİR üyeleri yer aldı;

Abdülkadir USLU (yazar-karikatürist-GENEL BAŞKAN), Sadık DAĞDEVİREN  (Şair-Genel Başkan Yardımcısı), Hüseyin KURTARAN (Şair-Genel Muhasip), İbrahim ÇAMALAN (Şair-Uzman üye), Reyhan PERVANLAR KARAALP (Şair), Mehmet DAĞAL (Halk sanatçısı-Ozan), Ramazan ÜNLÜ (Halk Sanatçısı), İsmail GÖKÇE (Şair), Naciye KINLI (Şair), Gültekin ŞAHİN (Şair), Ali TULUK (Şair), Safiye SAMYELİ (Şair), Sevim AYHAN (Şair), Melâhat KUZU (Şair), Mustafa KÜTÜKÇÜ (Şair), Meral GÖKKAYA (Şair), İbrahim KAVAS (Şair), Abdullah AKSOY (Şair), Ahmet DEMİRHAN (Şair) ve Elif PEKBAŞ (Şair)…

Şairler etkinlik sonunda kitaplarını  hediye ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.