YAZ-AR-BİR Şiirlerle Türkülerle Çanakkale Şehitlerini Andı

YAZ-AR-BİR Şiirlerle Türkülerle Çanakkale Şehitlerini Andı

“ŞİİR VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE” programında izleyicilerin duygu yükü zirveye ulaştı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharip Gaziler derneği Denizli Şubesi ve YAZ-AR-BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği) tarafından düzenlenen “ŞİİR VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE” gecesi yapıldı.

 

Yoğun bir ilgi gören Çatalçeşme oda tiyatrosunda düzenlenen etkinliğe; Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa GÖKOĞLAN, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi OTAKLI, YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir USLU, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi HELVACILAR, Gaziler, YAZ-AR-BİR üyeleri ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

 

“ŞİİR VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE” gecesi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

 

“ŞİİR VE TÜRKÜLERLE ÇANAKKALE” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir USLU; “Etkinlikler içinde yer alıp kültürümüzü yaşatmak ve geleceğe aktarmak için çalışmalar yapıyoruz. Kurulduğumuz 2002 yılından bu yana ulusal ve uluslar arası bir çok sempozyum, panel, etkinlik düzenledik ve sayısız yayına imza attık. Bir çok etkinliğe de destek ve katkı verdik.

 

Çanakkale zaferi üzerinden bir asır geçmesine rağmen hala güncelliğini koruyor. Zafer kazanmak önemlidir ancak bu zaferler unutulmazsa anlam kazanır. İşte bu nedenle bir sosyal sorumluluk gereği olarak bu geceyi düzenledik.”dedi.

 

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi HELVACILAR ise şehitlik ve gaziliğin önemli mertebeler olduğunu, gazilere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek; “Bizim bir sözümüz bir çok konuda etkili oluyor. Vatan, toprak ve bayrak bizim için çok önemli kavramlar. Yoluna canımızı koyduğumuz bu kavramlar için elimizden ne gelirse yapmaya bugün de hazırız.”dedi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa GÖKOĞLAN, savaşların iman gücü ile kazanıldığını kaydederek; “Ülkemizin her santimetrekaresi dualıdır. Her karışı şehitlerin kannlarıyla sulanan vatan topraklarımıza zarar verilmesini müsaade etmeyiz. Denizli Çanakkale Savaşında 2314 şehit vermiştir.”dedi.

 

Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ ise “Bu topraklar için büyük bedeller ödedik. Şehit ve gazilerimize teşekkür borcumuz var. Onlara minnettarız. Mustafa kemal Atatürk’ün “size ölmeyi emrediyorum!” sözü bu anlamda büyük önem taşıyor.

 

Osmanlının küllerinden Türkiye Cumhuriyeti devletinin filizlendiği Çanakkale Zaferi destanlarla doludur, kahramanlıklarla doludur. ”dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Sadık Dağdeviren’in verdiği “Çanakkale”den bir kesit” sunumu duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

 

Gecede, Denizli Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği İstiklal Marşını okuma yarışmasında dereceye giren Ceren KARABAŞ ve Sultan ÖKTİ birlikte İstiklal Marşı’nı okudular. Gençlere, Denizli Büyükşehir belediye başkanı Osman Zolan adına Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa GÖKOĞLAN tarafından ödülleri takdim edildi. YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir USLU ve Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi HELVACILAR da birer teşekkür belgesi verdi.

 

Çanakkale Zaferi’nin duygulu bir şekilde anıldığı ve sunuculuğunu YAZ-AR-BİR genel sekreteri Sadık Dağdeviren’in yaptığı; “Şiir ve Türkülerle Çanakkale” programında; THM sanatçıları YAZ-AR-BİR üyesi Hasan Arzuman, Mehmet DAĞAL ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Sanatçısı Ahmet Algün türküleriyle, YAZ-AR-BİR üyesi şairler; Ali TULUK, H. Hakan KURTARAN, Hüsamettin TAT, İbrahim ÇAMALAN, İsmail GÖKÇE, Mehmet DAĞAL, Mustafa KÜTÜKÇÜ, Muzaffer KILINÇ, Reyhan PERVANLAR KARAALP, Sadık DAĞDEVİREN, Veli AYKAR şiirleriyle geceyi renklendirdi ve izleyicileri coşturdu.

 

Şair İbrahim Çamalan şiirini okuduktan sonra tüm izleyicileri ayağa kalkmaya davet edip aynı anda “VATAN AĞOLSUN!” dedirterek izleyicilerin duygu yükünü zirveye taşıdı.

 

Programdan sonra Merkezefendi Kaymakamı Şükrü GÖRÜCÜ, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa GÖKOĞLAN, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi OTAKLI, YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir USLU, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi HELVACILAR tarafından şair ve sanatçılara çiçek, teşekkür ve katılım belgeleri takdim edildi.

 

YAZ-AR-BİR kurucu üyelerinden emekli öğretmen Enver Bilki hazırladığı “Çanakkale Savaşından Anlatılanlar” ve “Kıbrıs Barış Harekatından Anlatılanlar” kitaplarını Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi HELVACILAR’a hediye etti.

 

YAZ-AR-BİR genel başkanı ABdülkadir Uslu; Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman ZOLAN adına Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa GÖKOĞLAN’a, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüdaverdi OTAKLI’ya ve Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi HELVACILAR’a birer YAZ-AR-BİR şilti takdim etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.