Yemen İçin Düğmeye Basıldı

Yemen İçin Düğmeye Basıldı

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu üyeleri “insanlık dramının yaşandığı Yemen” özel gündemiyle bir araya geldiler.

A+A-

Yemen’de meydana gelen olaylar ile alakalı geniş bilgilerin verildiği toplantıda Yemen için başlatılmış olan yardım kampanyası ile alakalı da bilgiler verildi.

 

Yemen’de meydana gelen iç savaş ve açlığa dikkatleri çekmek için bir araya gelen Denizli Gönüllü Teşekküller Platformuna üye 52 sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri, Yemen için buluştu.

 

Açlığın hat safhaya ulaştığı ambargo altında yaşamaya çalışan insanların yaşam mücadelesi ile alakalı bilgilerin de yer verildiği toplantıda, kamuoyunun dikkatleri Yemen’e çekildi. AHİYAD’ın ev sahipliğinde yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan AHİYAD Başkanı Ali Ordu, derneğin çalışmaları hakkında platform üyelerine bilgiler verip Yemen için yapılacak her türlü çalışmaya destek vermeye hazır oldukları mesajını verdi.

 

Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, Kızılay’ın çalışmaları ve Yemen’de sürdürülen faaliyetler ile alakalı bilgiler verdi.

 

YEMEN’DE İNSANLIK ÖLÜYOR

 

İnşirah Derneği Başkanı Bilal Aycan’ın Yemen’de meydana gelen açlığa dikkatleri çektiği sunumundan sonra konuşan Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Osman Tavşan, “Coğrafi konumu itibari ile kritik bir noktada bulunan Yemen’de insanlık ölüyor. Ambargolar nedeniyle bölgeye insani yardım yapılması engelleniyor. İnsanlar yaprak yiyerek ayakta kalma mücadelesi veriyor. Her 10 dakikada bir çocuk hayata gözlerini yumuyor. Biz de buna sessiz kalamazdık. Yemen’e yardım kampanyası başlattık. Kızılay, Cansuyu Derneği, İHH, Medeniyad, Diyanet Vakfı gibi kuruluşlar vasıtası ile Yemen’e yadım gönderiyoruz. Platformumuza bağlı 52 sivil toplum kuruluşu bu kampanyaya destek veriyor. Denizli halkında da destek bekliyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.