Yeni Cadde İçin Sayılı Günler

Yeni Cadde İçin Sayılı Günler

Denizli ilinde ulaşım problemini hizmetleri birer birer yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir süre evvel yapımına başlamış olduğu 30 metre genişliğindeki "Yeni Cadde" projesiyle  bölge trafiğinde büyük rahatlama sağlatacak.

A+A-

Yeni Proje ile Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddelerindeki yoğun ulaşım istekleri, giderilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin bu çerçevede yapımına başlamış olduğu “Yeni Cadde“ ile 29 Ekim Bulvarı ve eski Zahire Pazarı arasındaki güzergah birbirine bağlanıyor. Projeyle eski Zahire Pazarı'ndan başlayacak olan yeni yol Tekden Hastanesinin arkasından devam edip 29 Ekim Bulvarı'na kesintisiz bir biçimde erişecek.

 

Trafik yoğunluğu azalacak

 

Sümer Mahallesi ve İzmir Bulvarı'na erişmek amacı ile 29 Ekim Bulvarı'nı kullanan araç trafiğinin büyük bir bölümü Yeni Cadde'yi kullanıp, Merkezefendi Caddesi ve Örnek Caddesi üstündeki trafik yoğunluğunu azaltacak. Yapımı hızlı bir şekilde süren 30 metre genişliğinde Yeni Cadde, 2 yönlü, çift şeritli, otopark cepleri ve geniş kaldırımları ile beraber inşa edilirken, yeni güzergahın İzmir Bulvarı'na inmek isteyen araç trafiği için de Bakırlı ve Sümer Köprülü Kavşaklarının yoğunluğunu çok büyük oranda azaltması bekleniyor.

 

"Denizli’nin büyük bir ihtiyacını karşılayacak "

 

Başkan Osman Zolan, 30 metrelik yeni yol inşasında büyük bir aşama kaydettiklerini, yolun tamamlanması ile beraber bölgenin cazibe merkezi durumuna geleceğini, ulaşım projeleri ile şehirlerarası ve şehir merkezindeki trafik yoğunluğunun büyük bir ölçüde rahatlayacağını, Yeni Cadde’nin şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.