Yeni Çiftlerin Aşklarıyla Fidanları da Büyüyecek

Yeni Çiftlerin Aşklarıyla Fidanları da Büyüyecek

DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'nde, ormanlık alan kazandırmak için hayata geçirilen proje kapsamında beş dönümlük araziye evlilik ormanı oluşturuldu.

A+A-

Yeni çiftlerin, nikah masasından önce buraya gelerek fidan dikmesi amaçlandı. Evlilik hatıra ormanı, yeni evlenen Hatun Karan ve Ali Karan çifti sayesinde ilk fidanına da kavuştu.

 

İlçe Belediyesi ile Tavas Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hem ilçeye yeşil alan kazandırmak amacıyla 'Evliliğini Yaşat, Ağacın Yaşasın' adlı proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Samanlık Mahallesi'nde Atış Poligonu olarak kullanılan bölgede evlilik hatıra ormanı oluşturmak için beş dönümlük arazi hazırlandı. Çiftlerin nikah masası öncesi ilk olarak evlilik ormanına uğrayacağı belirtildi.

 

Proje kapsamında ilk fidan dikimini Hatun Karan ve Ali Karan çifti yaptı. AK Partili Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol ile Tavas Orman İşletme Müdürü Yusuf Büyükakçalı da törene katıldı. Başkan Akyol, "Atış poligonu olarak kullanılan sahanın evlilik ormanı haline getirilmesini uygun bulduk. Ağaç ve fidan sevgisini toplumun her kesimine aşılacağız. Bundan sonra çiftlerimiz önce fidan dikecek sonra nikah masasına oturacak. Evliliğin ve ağacın önemi konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.