Yeni Kayıt Dönemi Hakkında Açıklama

Yeni Kayıt Dönemi Hakkında Açıklama

Denizli Özel Seviye Okulları’ndan yapılan açıklama ile adım adım Seviye Okulları'na kayıtların nasıl yapıldığı ve kriterlerin ne olduğu hakkında bilgilendirme yapıldı. İşte detaylar...

A+A-

2018 - 2019 Eğitim - öğretim senesi için 5 ve 9. Sınıflara öğrenci kayıt kabul koşulları nelerdir?

  • Denizli Özel Seviye Okulları LGS ‘de (Liseye Giriş Sınavı) aldığı neticeden YEP’e ( Yerleştirmeye Esas Puan) göre öğrenci kaydı yapmakta. Sınavda girilen tüm derslerin ortalama puanları  ve 6, 7 ve 8 . sınıf ortalamaları yerleştirmeye esas olan puanın hesaplanmasında kullanılmakta.
  • 9.sınıf kayıtlarında yüzde 10 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrencilere kayıt imkanları sunulmakta. Bunun yanından şehit çocuklarına talep edilen başarı diliminin altında bile olsalar okulda ücretsiz eğitim verilmekte.
  • 5. Sınıflarda da 4.sınıf not ortalamasını 95 ve üstü yapan öğrenciler bu kayıt avantajlarından da yararlanabilecekler.  Bunun yanından 5.sınıflarda yabancı dil (Almanca-Rusça-İngilizce) ağırlıklı hazırlık programı uygulanmakta.
  1. Kayıt dönemi ne zaman ?

-Kayıtlar Mart ayı içindeki ön kayıtlar ile başlanır ve eylül ayı sonuna kadar devam eder.

 

  1. Seviye Okulları, öğrencileri ile alakalı not, devamsızlık ve ödev denetim bilgilerini hangi kanallarla velilerine ulaştırmaktadır?

-Okul kendi kurumuna ait olan internet üstünden her velinin kendisine ait, akıllı telefonlarla uyarlı uygulaması ile hızlı bir biçimde bilgilerini ‘e-seviye’ programı aracılığı ile eriştirmekte.

 

  1. Denizli Özel Seviye Okulları’nda bursluluk hakkı ne şekilde kazanılır?
  • Lisede öğrencilerin LGS’de gösterdikleri performansa göre akademik burs verilmekte. Eğitim bursu ise 1 sene geçerli olmakta. Öğrenciler her sene bursluluk sınavına girebilmekte. Bunun yanından devlet teşviğine müracaat edip oradan da indirim hakkı kazanabilmekte.
  • 500 puan üstünden ,

     

    -yüzde 5 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrenciler yüzde 40

     

    -yüzde 5-yüzde10 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrenciler yüzde 30

     

    -yüzde 10- yüzde15 dilimi içinde başarı gösteren tüm öğrenciler yüzde15 burs verilmekte.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.