Yenicekentliler Hasan Yılmaz ile coştu

Yenicekentliler Hasan Yılmaz ile coştu

Buldan Belediyesi tarafından bu yıl 26.sı düzenlenen Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali’nin 2. günü sahne alan Hasan Yılmaz, seslendirdiği hareketli şarkılarla Yenicekentlileri coşturdu.

A+A-

Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin 2.günü etkinliklerine katılan MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Yeni Belediye Başkan Yardımcısı Yenicekent Meclis Üyesi Veli Tokdemir, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, Yenicekent Mahalle Muhtarı Musa Çakır stantları ziyaret ederek esnafla sohbet edip “hayırlı işler” dilediler.

 

"BEN ALIN TERİNİ DE, NASIRLI ELLERİ DE İYİ BİLİRİM"

Daha sonra festival alanına gelen MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, alanı dolduran Yenicekentlilere hitaben yaptığı konuşmasında, “ Tripolis ile, Hierapolis ile Laodikya ile bir kültür ve sanat başkenti inşa etmek üzere yola çıktık. Öncelikle ben Yenicekent’e her kim bir çivi çaktıysa onlara rahmetle anıyorum. Kıymetli abimiz Nail Sancak’ı, Mehmet Yıldız’ı rahmetle, minnetle anıyorum. Acıları hala tazedir. Biz Yenicekent'in çok farklı anlam ihtiva ettiğini biliyoruz. Ben çiftçiyim. Bu sene bağlarda yaşanan mildiyö hastalığının bir daha yaşanmamasını diliyorum. Ben emeği de, alın terini de, nasır elleri de bilen birisi olarak buradayım. Ayrıca Alaşehirliler, Sarıgöllüler alınmasınlar, Sultaniye Çekirdeksiz üzümün anavatanı Yenicekent’tir, Buldan’dır bunu herkes böyle bilsin. Burada MHP olarak, Cumhur İttifakı olarak 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bir daha önünüze geleceğiz. Eksikliklerimiz varsa düzeltmek üzere, hatalarımız varsa hep birlikte gidermek üzere Yenicekent’e ve Buldan’a bir 5 yıl daha hep birlikte hizmet etmek adına tekrar sizlere ziyarete geleceğiz. Biz bu inanç ve itibarla siyasetin içerisindeyiz. Karaköy’de, Kadıköy’de, Gülalan’da, Mahmutlu’da, Oğuz’ta Buldan’ın her bir noktasında Süleymanlı’daki koşan atın asaletinde Buldanlılar var. Habip Çamlıyer’in bestelerinde Buldan aşkı var. Dokuma Pazarı Sokağındaki taş konaklardaki ihtişamda Buldan halkının taşlara dokunuşu var. Dolmabahçe Sarayında, Topkapı’da Sultan Mahmut’un kaftanında Buldan dokuması var. Hani Buldan dokumasını her yere götürüyor. Şile bezi diyor, o buldan bezidir. Türkiye’nin neresine götürülse, adını da değiştirse Buldan’ın emeğidir, Buldan bezidir, dokumasıdır bunu bilerek buradayım. Sizleri seviyoruz, sizlere hizmet etmeye devam etmek istiyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Yılmaz konuşmasını Üstat Necip Fazıl’ın “Tohum saç bitmez ise toprak utansın / hedefe varmayan mızrak utansın/ Hey gidi Küheylan koşmana bak sen/çatlarsan doğuran kısrak utansın dizeleriyle tamamladı.

YENİCEKENT BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik ise konuşmasında, "Yenicekent bizim için çok önemli. Öncelikle şunu ifade edeyim Yenicekent Buldan’ın geçiş avlusu gibi. Tarım ve çiftçilikle bu bölgenin en önemli ve en büyük coğrafyalarından bir tanesi. Biz Buldan merkezimizdeki hizmet sürecinde ne kadar Buldan’a değer atfediyorsak inanın sizlere, Yenicekentimize de Buldan kadar hizmet konusunda özverili çalışıyoruz. Bizim için Yenicekent neden önemli. Tarımın ve ziraatın yanında Yenicekent’te çok

önemli bir kültür mirası var. Özellikle bu Çürüksu, Frigya Vadisi dediğimiz Helenistik antik dönemden bu tarafa Yenicekent, Hierapolis ve Tripolis hattında insanlığın en önemli kültür coğrafyalarından bir tanesi olmuş. Adeta Urfa’daki Göbeklitepe insanlığın beklide sıfır noktası. Benim kanaatimce. Bana göre bu hat üzerinde Kral Yolu üzerinde Yenicekent’te beklide Rönesanssın, Avrupa’nın dünyanın aydınlanmasının en önemli noktalarından bir tanesi. Bu çerçevede biz Yencekent'e çok değer atfediyoruz" diye konuştu.

“YENİCEKENT’E HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK”

Pamukkale Üniversitemizin bünyesinde ve Prof.Dr. Bahadır Duman’ın başkanlığında gerçekleştirilen Tripolis kazılarına belediyenin imkanları doğrultusunda destek verdiklerini açıklayan Başkan Şevik, konuşmasına şöyle devam etti: "Tripolis kazılarına hem Kültür Bakanlığı düzeyinde ve hem de belediyemizin imkanları doğrultusunda her türlü desteği tesis ediyoruz. Dolayısıyla Yenicekent adete Buldan'ın bir giriş kapısı gibi bizim gözümüzde. Yenicekent’siz bir Buldan hayal edemiyorum. Yenicekent sadece Buldan’ın değil medeniyetinde en önemli giriş noktalarından bir tanesi. Bu çerçevede de biz artık Tripolis'ini Sultaniye üzümünü ve Yenicekent’imizi biraz daha inter ve internasyonel tanıtmaya gayret edeceğiz. Yenicekent Belediyesi’nin kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden yaşan veya vefat eden başkanlarımızı şükranla anmak istiyorum. Yenicekent’e ek hizmet binamızı açtık. Yenicekent'in daha iyi hizmet alabilmesi için, insanların belediyemize daha iyi teneffüs edebilmesi için çok değerli Veli Tokdemir kardeşimizi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdik. Muhtarımıza bir oda tahsis ettik. Bundan sonra Yenicekentliler hizmetlerini daha hızlı kavuşacaklar. Bu konuda son dört buçuk yıldır çok güzel çalışmalara imza attık. Yenicemizin siluetini, güzelliğini ve her türlü değerini daha kıymetli bir şekilde hizmetlerle donatmaya gayret edeceğiz. Ben son dört buçuk yıldır yaptığım çalışmalarımdan dolayı, eksiği ve fazlasıyla sizlerden helallik isterim. Ve inşallah Belediyecilik uzun bir süreç Allah nasip ederse önümüzdeki dönemlerde de Yenicekent’imize hizmet etmeye devam edeceğiz.”

YENİCEKENT HASAN YILMAZ İLE COŞTU

Protokol konuşmalarının ardından ilk Çakır Özcan Orkestrası fasıl dinletisi ve Arzum konseri gerçekleştirildi. Türkiye’nin turfanda çekirdeksiz sultaniye çekirdeksiz üzümünü yetiştiren Yenicekentliler, Hasan Yılmaz ile coştu. Sevilen sanatçı Hasan Yılmaz’ın seslendirdiği hareketli şarkılara oynayarak eşlik etti.

Hasan Yılmaz'ın sunucu Melis Küçüköner ile düeti ise Yenicekentlileri mest etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.