Yerli ve Milli

Yerli ve Milli

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından, Türkiye’de bir ilke imza atıp, teknolojik alt yapısı Denizli’de üretilmiş olan tümüyle yerli ve milli Trafik Yönetim Sistemi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi üyelerine anlatıldı.

A+A-

Türkiye’de ilkleri başarmayı sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehirler Projesi çerçevesinde hayata geçirmiş olduğu Trafik Yönetim Merkezi’ni İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi üyelerine açtı. Teknik alt yapısı Denizli’de tümüyle yerli ve milli olarak üretilmiş olan Trafik Yönetim Sistemi ile alakalı bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, gelen konuklara sistem üstünden Denizli trafiği ile alakalı bir sunum yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ve beraberindekiler, sistem ile alakalı merak ettikleri soruları sorup, bilgi alışverişi yapıldı. İMO Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, kendileri gösterdikleri ev sahipliğinden ötürü Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü’ye teşekkürlerini sundu.

Yerli ve milli

Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan bir projeyi hayata geçirip, Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi'ni kurduklarını anlattı. Denizli ilinde bugün 95 kavşakta trafiği anı anına izlediklerini belirten Türlü, trafik ile alakalı anlık verileri değerlendirip, meydana gelen yoğunluğa göre düzenleme yaptıklarını, trafiğin devam ettirilebilmesi için çok önemli bir proje olduğunun altını çizdi. İnşaat mühendislerinin merkez ile alakalı merak ettiği soruları da cevaplayan Türlü, hayata geçirdikleri trafik yönetim sisteminin yerli ve milli bir proje olduğuna dikkatleri çekti.

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.