Yetkililer Uyardı! Bunu Yapmayın!

Yetkililer Uyardı! Bunu Yapmayın!

Acıpayam’da meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yetkililerden uyarı geldi ve açık alanlara çıkılması istendi. Yetkililer bina girişlerinden uzak durulması için uyardı.

A+A-

Yıldız Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, NTV’de canlı yayına katıldı. Uyarı ve tavsiyelerde bulunan Ersoy vatandaşlara binalara girmemelerini tavsiye etti.

Evlere Girmeyin!

Acıpayam’da meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin çok ciddi bir deprem olmadığını ancak tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini söyleyen Ersoy,  "Yetkililerin “Girebilirsiniz” demeden binalara ve evlerinize girmemeniz de fayda var " dedi.

Bölgede yaşayanların açık alanlarda kalmasının daha güvenli olacağını ve bina kenarlarının tehlikeli olduğunu da belirten Prof. Dr. Şükrü Ersoy, bölgenin fay zonlarıyla çevrili bir bölge olduğunu belirterek, “Bu fay hattı Marmaris’ten, Çanakkale’ye doğru uzanan Denizli’nin de içine girdiği bir hat. Ana sarsıntıdan sonra gelen artçı depremler oldukça normal” dedi. 

Acıpayam'da yaşanan deprem Türkiye'de pek çok uzman tarafından yorumlanırken, uzmanlar daha büyük bir deprem beklenmediği fikrinde birleşti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.