Yönetmeye Talip Oldular

Yönetmeye Talip Oldular

Hafta sonu seçime gidecek olan İnşaat Mühendisleri Odası’nda Çağdaş Mühendisler Grubu adayı olarak yarışacak Nigar Hüyük adaylığını açıkladı.

A+A-

Bugün adaylıklarını açıklamak için toplandıklarını belirten Hüyük, bu seçim ile meslektaşlarının kendilerini 2 sene  boyunca temsil edecek ekibi belirleyeceklerini ifade etti.

Hüyük basın toplantısında yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bizler Çağdaş İnşaat Mühendisleri olarak İMO Denizli Şubesinin 15. Dönem Yönetimine talip olduk.

Siz basın mensupları aracılığıyla amaç ve hedeflerimizden bahsetmek istiyorum. Şüphesiz böyle bir göreve amaçsız talip olmak sorumluluğun ciddiyetini kavrayamamaktır.

Bu dönem de değişim diyerek yola çıktık. Gelişimin bir parçası olan değişimin kendi başına bir denetim mekanizması olduğunun ve bazı endişelerle değişimi desteklemeyenler de olacağının farkındayız. Değişimi gençlerle ortak yapacağız dedik ve çakacağımız her çivinin onların hayatını doğrudan etkileyeceğini hepimiz biliyoruz.

Nasıl değerlendirirsek değerlendirelim, doğruyla yanlışın, gerçekle manipülasyonun iç içe geçtiği, önemli ve zor günler yaşıyoruz. Mevcut durum, eldeki şartlar, ekonomik ve siyasal krizler hiçbir zaman üretememenin sebebi olarak kabul edilemez. Her şeyden önce gerek toplum, gerek kamu, gerekse de mesleğimiz için alternatif çözüm üretme sorumluluğumuz olduğunun bilincindeyiz.

Gençlerle yola çıkma önceliğimiz vardı, ne mutlu ki bu şansa sahip olduk.

Mutsuzluk ve umutsuzluk en çok onları etkilemekte.

Büyük Kısmı Genç

Mesleğimizdeki işsizlik oranı % 30’lara ulaştı ve büyük kısmını gençler oluşturuyor.

Yatırımların durma noktasına gelmesi, işsizliğin önlenememesiyle artan işsizler ordusu, çalışanlar için de tehdit unsuru olarak gösterilmekte ve genç meslektaşlarımızın emeği yoksulluk hatta açlık sınırında ücretlendirilmektedir ve hatta bunu bulamayan arkadaşlarımızda vardır.

Gençler kendilerini geliştirecek, uzmanlaştıracak koşullara sahip olamamakta, harekete geçecek moral ve motivasyonu bulamamaktadır.

Bu kısır döngü içerisinde kaybolanın aslında geleceğimiz olması da en acı yanıdır.

İş bulamayan meslektaşlarımızın eğitimlerden ücretsiz faydalanması gerektiğini düşünüyoruz.

Komisyon çalışmalarıyla, yönlendirmelerle meslektaşımızın odamızı daha aktif kullanabilmesini planlıyoruz.

Kamuda çalışan meslektaşlarımıza gitgide uzaklaştığımızın farkındayız bu nedenle kurum temsilcilikleri oluşturmak istiyoruz.

Bu gibi hedefler için daha işlevsel bir odaya ihtiyaç olduğu ve yegâne hareket noktamızın da odamız olduğunun bilinmesini istiyoruz.

2012’den beri kesintisiz odamızı yöneten Meslekte Birlik Grubu adına oda Başkanımız yönetimde olduklarını unutarak, zaman zaman sosyal medyadan eleştirilerde bulunmakta, genç meslektaşlarımıza “ülkede iş yoksa İMO ne yapsın, KOSGEB ne yapsın” gibi söylemlerle çözüm olmayacaklarını bizzat açıklamaktadır.

Kısacası odamız için artık değişim kaçınılmaz bir gerekliliktir bahanelerin arkasına sığınılan, zaten yapacak bir şey olmadığını savunan, öğrenilmiş çaresizliklerle geçiştirilen her günün hepimizin üzerine bir yük daha eklediğini biliyoruz ve buna bu dönemden itibaren son vermek istiyoruz.

Bunun içinde 23 Şubat günü mesleğine sahip çıkan artık kendisi içinde bir şeyler yapılmasını isteyen tüm meslektaşlarımızı Çağdaş İnşaat Mühendislerini desteklemeye davet ediyoruz.

Ayrıca kadının toplumdaki yerini önemseyerek kadının temsiliyet noktasındaki gücüne inanan, başkan adayını bir kadın aday olarak beni belirleyen ve bana güvenen ÇAĞDAŞ İnşaat Mühendisleri grubuna çok teşekkür ederim.

Saygılarımızla, teşekkürler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.