Yüksek Hızlı Tren Kaza Yaptı

Yüksek Hızlı Tren Kaza Yaptı

Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu'nda yol denetimi yapan kılavuz trenle çarpıştı.

A+A-

Kaza sonucunda, 3 makinist ve altı yolcu yaşamını yitirdi. 47 kişi de yaralandı. Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılmış olan son dakika açıklamasında, Yüksek Hızlı Tren'in yol kontrolü yapan lokomotife çarptığı ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kaza ile alakalı soruşturma başlattı.

Kaza, saat 06.30 sularında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan hareket eden yüksek hızlı tren, ortalama 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu’na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu ifade edilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın gerçekleştiği bölgede bulunan üst geçit de vagonların üstüne yıkıldı. Kazadan sonra bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi de yaralandı. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Vali'den Açıklama

Kazanın ardından Ankara Valisi Vasip Şahin de bölgeye gelerek, yetkililerden bilgi aldı. Ardından açıklama yapan Vali Şahin, “Ankara'da sabah saatlerinde Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Trenin, Marşandiz istasyonuna girişi esnasında raylarda bulunan kılavuz tren ile çarpışması sonucu meydana gelen kaza ile ilgili olarak yürütülen çalışmalarda yapılan son tespitlere göre 1’i makinist 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız ilimizdeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Kaza yerinde arama kurtarma çalışmaları devam etmekte olup gelişmelerden kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.