Zayıflamak İçin Bıçak Altına Yattı!

Zayıflamak İçin Bıçak Altına Yattı!

UŞAK'ta yaşayan ve 160 kilo olan 46 yaşındaki Cemalettin Aydın, tüm çabalarına rağmen zayıflayamayınca, Denizli'de tüp mide ameliyatı oldu.

A+A-

Uşak'ta yaşayan Cemalettin Aydın, yıllarca egzersiz yapmasına rağmen zayıflayamayınca bıçak altına yatmaya karar verdi. Aydın, obezetiye karşı cerrahi uygulama yöntemlerinden biri olan tüp mide ameliyatı için Denizli Özel Tekden Hastanesi'nde operasyon geçirdi. Hastayı kontrollü şekilde ideal kilosuna düşüreceklerini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Namık Özkan, "Obezite hastalık halini almışsa; diyet, egzersiz, yaşam şekli değişikliği gibi tedbirlerle kontrol altına alınamıyorsa; özellikle diyabet, hipertansiyon ve egzersiz yapmayı engelleyen eklem rahatsızlıkları mevcutsa ve ameliyat işlemi ciddi bir risk oluşturmuyorsa operasyon yapılabilir. Obezite cerrahisi en etkili yöntemdir" dedi.

 

TÜP MİDE AMELİYATI NEDİR?

Tüp mide (sleeve gastrektomi) ameliyatı; midenin bombe kısımlarının tamamen çıkartılıp atılarak, yemek borusunun devamıymış gibi bir tüp haline getirilmesi işlemidir. Zayıflatıcı etkisi iki yolla olur. Az miktarda gıda alımıyla doyma hissi yaratır, iştahı azaltır. Besinlerin mideden geçişini zorlaştırarak gıda alımını kısıtlar. Besinlerin sindirim yolculuğu yavaşlar ancak yolu sapmaz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.