Zorlama romantizm ve gelecek hayalleri

Zorlama romantizm ve gelecek hayalleri

Zorlama romantizm ve gelecek hayalleri

A+A-

Son gunlerde ailelerin en büyük sorunu 

gitmeyen bir iliskiyi devam ettirmek sanki,yakıtı bitmiş bir araci arkasindan dayanarak yürütmek gibi ama nereye kadar?!

Eşinizle ya da sevgilinizle ilişkinizi zorlaya zorlaya mı sürdürüyorsunuz? Bir türlü kopamıyorsunuz ama yine de doğru insanın o olduğundan emin değilmisiniz? Ele güne karşı sosyal statü ya da çocuklar için mi devam ediyor evliliğiniz ? Başkalarının yanında rol yapıyorsunuz ya da, çok yakınsınız ama baş başa kaldığınızda aranızda uçurumlar mı var?

O halde siz "arada kalmış" bir ilişki yaşıyor olabilirsinizmisiniz ?!...

Belli bir süredir devam eden duygusal ilişkilerde kişinin kendisine ‘bu ilişkiden emin miyim?’ sorusunu sıklıkla sorması, ‘arada kalmış’ bir ilişki içinde olduğunu gösterebilir.

Peki nasıl anlarız ilişkinin arada kalmış emin olunamayan bir ilişki olduğunu ?

TUTARSIZLIK: Bu ilişkilerdeki duygu, düşünce ve davranışlarda ahenksizlik ve tutarsızlık vardır. İlişkiden emin olmanın vereceği huzur ve derin mutluluk hissi yerine; yüzeysel ve zorlama yaşanan, ‘sıkılma’ gibi duygular yaşanır. İlişki dogal bir şekilde akmıyordur; tartışmalarla veya sürekli faaliyetler (geziler vs) planlayarak, ilişkiyi siz (biriniz veya ikiniz birden) sürüklüyorsunuzdur.

‘ZORLAMA’ ROMANTİZM: bir ilişkide beklenebilecek temel jestler yapılırken zorlanılır,unutulur yapılmaz veya sanki bir görevmiş sıradanlaştırılır. Özen göstermiyorsa durumu normalleştirmeye çalışırsınız,örneğin; el ele tutuşmayı sevmemesi normal veya her hafta sonu buluşmaya bence de gerek yok gibi düşünerek normalleştirmeye çalışılır…). Rutine bağlanan jestler ise sıkıntı verir. Her iki durumda da, aslında işlerin yolunda gitmediğini hissedersiniz.

KENDİNE YAKIŞTIRAMAMAK: Yanlış bir yapbozun parçalarını zorla birbirine eklemeye çalışmak gibi, zoraki ilişkide kişiler birbirlerine tam olarak yakışmadıklarını hissederler. o kişinin yüz-vücut ifadesinden, değer yargılarından, davranışlarından ve bunlarla oluşan duygulardan etkilenebilir. O kişiyi beğenseniz bile, sanki olması gereken yer, sizin yanınız değildir.

GELECEK HAYALLERİ: Onunla bir gelecek düşünemezsiniz, yaşlılığınızda birlikte yaşayacağınız, birbirinize bakmak zorunda kalabileceğiniz zamanların hayaline bir türlü oturtamazsınız. Sabır, emek ve güçlü sevgi gerektiren fedakârlıklara yeterince motive olamayacağını düşünürsünüz.

ÇEVRE VE İLİŞKİLER: Zoraki ilişkilerde, birbirinizin arkadaşlarıyla görüşmeye (biriniz veya ikiniz birden) gönülsüz olursunuz. Başkalarının yanında abartılı bir ilgi sergileyip yalnızken soğuk olmak veya başkalarının yanında sanki hiç birliktelik yaşanmıyormuş hissi verecek kadar kopuk olmak gibi… Bunlar, o ilişkiye ait olamama hissini uyandırır.Zamanla başkalarının yanında da git gide maskelenemez hale gelir

OLMAYAN BİR İLİŞKİYE NEDEN ISRARLA DEVAM EDİLİR?

-sosyal statü ve çıkar ilişkisi olabilir.

-Kadecilik o benim kısmetimmiş durumu..

-Geç kalınmış zamanlarda çaresizlikten kabul edilmesi.

-Ben bırakmam, o bıraksın..

- Duygusal olgunlaşmanın yetersizliği 

- Merhamet duygusu Acımak 'Kurtarıcı' rolünü, farkında olmadan benimsemek, burada kişi kendini kurban eder.

- Erken yaşlarda ciddi ayrılıklar yaşamış olanlar veya ebeveynleriyle bağımlılık ilişkileri sürenler de,olmayan ilişkilerden kopmakta zorlanabilirler.

NE YAPMALI?

İlişkinizin arada kalmış olup olmadığını anlamak, zamanla veya ani gelişen olaylarla duyguların netleşmesi ile gerçekleşebilir. İlişkinin bütününü ve ilişkilerdeki benzer tutumlarınızı değerlenirmek için profesyonel destek gerekebileceği gibi gerçekten onu mu istiyorum, bu ilişkiyi sürdürmeyi bir ‘başarı’ olarak kabul edip hırs haline mi getirdim, yoksa yalnız kalmaktan mı korkuyorum" gibi sorulara cevap aramak size yol gösterir 

Gönlünüzce mutlu ilişkiler yaşamanız dilegiyle..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.