Beşir Derneği Genel Başkanı Denizli'ye Geldi

Beşir Derneği Genel Başkanı Denizli'ye Geldi

Beşir Derneği Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Cevdet ŞANLI, Denizli Temsilciliğinin misafiri olarak Denizli'ye geldi. Dernek yönetimiyle yapılan kahvaltının ardından ihtiyaç sahiplerinin bedelsiz alışveriş yaptığı Paylaşım Noktasını Ziyaret etti. 

A+A-

Beşir Derneği Denizli Temsilciliğinin katkılarıyla Pamukkale Üniversitesi Edebi Düşünce Topluluğu tarafından organize edilen "İslam Medeniyeti ve Osmanlı'da Vakıf" konulu konferans veren Şanlı, "Tarihin iyi bilinip, tarih doğru şekilde tahlil edilmeksizin geleceğe doğru adım atılamayacağını, Vakıf kültürünün Peygamber Efendimizin sünneti olduğunu, tüm sahabelerin ve Osmanlı'nın bu sünneti aynen ve her daim üzerine katarak uyguladıklarını belirtti. Osmanlı dönemindeki eserlerin bir çoğunun devlet hazinesine dokunulmaksızın toplumdaki vakıf kültürü sayesinde meydana getirildiğini, Beşir Derneği olarak Osmanlı'daki sadaka taşı kültürünü çok iyi bildiklerini, günümüzün sadaka taşının Beşir Derneği olduğunu, yardımlaşmanın suistimaline ilişkin tüm olumsuzluk algılarına rağmen Türk milletinin vakıf kültürü ve yardım kültüründen vazgeçmeyeceğini bildirdi."

Konferansın ardından Beşir Derneği Denizli Temsilciliği ve Edebi Düşünce Topluluğu ile birlikte Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin BAĞ makamında ziyaret edildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.