YENİMEDYA Ankara'da Tur Attı

YENİMEDYA Ankara'da Tur Attı

YENİMEDYADER, Başkent’te ‘çıkarma gibi’ ziyaret turu gerçekleştirdi. Önemli mesajlarla geri döndü!

A+A-

Bakan Zeybekci “Kent dinamikleri bu oluşuma destek vermeli”

 

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği heyeti Ankara’da Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, Başbakan Binali Yıldırım’ın Danışmanı Saim İlçioğlu ve Denizli milletvekilleribaşta olmak üzere önemli isimlerle bir araya geldi. Başkent oluşuma tam destek verirken, Bakan Zeybekci,  Denizli’deki yerel yönetimlerin, Yeni Medya Yayıncıları Derneği’ne destek vermesi gerekliliğinin altını çizdi.

 

YENİMEDYADER

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği, kentteki protokol ziyaretlerinin yanı sıra Ankara’da da bir dizi ziyarette bulundu. Dernek heyeti Başkent’in çok önemli isimleri tarafından oldukça sıcak karşılandı.

 

ANKARA TURU İKİ GÜN SÜRDÜ

Akishaber.com.tr, Denizli20haber.com, Denizlidesiyaset.com, Denizligüncel.com, Denizlihaber.com, Denizlipost.com, Denizlisporhaber.com, Haberdenizli.com, Mericulukus.com, Objektif20.com, Pamukkalehaber.com, Yesilcivril.com ve Yüzhaber.com’un bir araya gelerek kurduğu Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği’nin Başkent ziyareti 2 gün sürdü.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK BİRLİKTELİK MESAJI

Kentin Başkentteki birçok önemli ismine, derneğin kuruluş amaçları, hedefleri ve bundan sonraki süreçte yapacakları hakkında bilgi aktaran heyet, Denizli’nin internet haber sitelerinin, mesleki ilkeler, yayıncılık ve habercilik kalitesi gibi konularda Türkiye’de örnek olarak gösterilecek bir seviyeye ulaşmak konusunda kararlı adımlar atılacağını aktardı.

 

DEV İSİMLERLE BİREBİR GÖRÜŞME

Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği heyeti, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Başbakan Binali Yıldırım’ın Danışmanı Saim İlçioğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Yüksektepe, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Mehmet Yüksel’i makamında ziyaret etti.

 

ZEYBEKCİ DESTEK BİR GEREKLİLİKTİR!

Ekonomi Bakanlığı makamında YENİMEDYADER heyetini ağırlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de çok sayıda internet haber sitesinin bir araya geldiği bu oluşumun hem sektöre hem de kente hayırlı olması temennisinde bulundu. İnternet haber sitelerinin neden bir araya geldiği, hedefleri ve yakın zamanda gerçekleştirecekleri faaliyetler hakkında YENİMEDYADER Başkanı Sedat Kurt’tan bilgi alan Bakan Zeybekci, başta Denizli’deki belediyeler olmak üzere yerel dinamiklerin böylesine önemli bir oluşuma destek vermesi gerekliliğinin altını çizdi.

 

BU GÜÇ BİRLİĞİ ORTAK BİR ÇATIYA DÖNMELİ

Bakan Zeybekci, internetin her geçen gün öneminin biraz daha arttığına vurgu yaparken, “Bu güç birliği ortak bir çatıda işbirliğine de dönmeli. E ticaretin gücünü hep birlikte gözlemliyoruz. Benim sizlere önerim bu konuda bir araya gelerek güzel bir projeyi hayata geçirmeniz. Bu konuda ortaya konulacak güzel bir projeyle ciddi başarı elde edebilirsiniz. Örneğin biz Bakanlık olarak ihracatçılarımızı uluslararası düzeyde çok büyük ciroları olan e-ticaret sitelerine üye olmaları konusunda teşvik desteği veriyoruz” diye konuştu.

 

 

UÇAR “BU BİRLİKTELİK GURUR VERİCİ”

Adalet Bakanlığı ana binasındaki makamında Denizlili hemşerilerini ağırlayan Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, farklı siyasi görüş, yaşam tarzı ve mesleki hedefleri olan 13 ayrı haber sitesinin ortak bir paydada buluşarak Denizli için elini taşının altına koymasının çok önemli bir adım olduğunu söyledi. “Ülkemizin farklı renkleri ve güzellikleri ortak değerler için bir araya gelmeli” diyen Uçar, Denizli’nin her alanda olduğu gibi bu alanda da örnek bir adım atmasının kendileri için gurur verici olduğuna da vurgu yaptı.Bir Denizlili olarak memleketinin yararına olacağına inandığı bu oluşuma elinden gelen tüm desteği sunmaya hazır olduğun söyleyen Uçar, “Yeter ki bir ve beraber olun, bir hemşeriniz olarak elimden gelen ne varsa yapmaya hazırım” dedi.

 

RAMAZANOĞLU “HER TÜRLE DESTEĞE HAZIRIZ”

Meclis binasında hemşerileriyle bir araya gelen Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, dernek oluşumunu ilk günden bu yana takip ettiğini ve Denizli’deki internet haber sitelerinin bir araya gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Kentin en önemli haber sitelerinin her türlü kişisel beklentilerini bir kenara bırakarak memleket için ortak çalışmaların altına imza atmak adına önemli bir sorumluluk aldığını belirten Ramazanoğlu, “Ben de Ankara’da görev yapan bir hemşeriniz, vekiliniz olarak her türlü desteğe hazırım” diye konuştu

 

İLÇİOĞLU “MEMLEKETİMİZİ SİZLER SAYENİZDE TAKİP EDİYORUZ”

YENİMEDYADER heyetini, Ulaştırma Bakanlı ana binasında yer alan Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’ndeki makamında ağırlayan hemşerimiz Saim İlçioğlu, son derece önemli çalışmalara imza atacağını inancını taşıdığı derneğin Denizli ve medya sektörüne hayırlı olması temennisini paylaştı. Başbakan Binali Yıldırım’ın çok uzun yıllardır sağ kolu konumunda olan ve oldukça üst düzey görevleri eş zamanda yürüten İlçioğlu, “Biz sizler olmasa memleketimizi bu kadar anlık nasıl takip edebiliriz. Gerçekten uzun yıllardır memlekette olup bitenleri internet haber siteleriniz sayesinde yakinen takip ediyoruz. Şimdi bir araya gelerek güç birliği oluşturmanız çok güzel. Bize düşen her ne varsa yanınızdayız” diye konuştu.

 

AKARCA “ORTAK PROJELERE HAZIRIZ”

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’yı da makamında ziyaret eden YENİMEDYADER heyeti, eğitim çalışmaları konusunda Basın yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün desteğine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Derneğin kuruluş amacı ve yapmayı planladığı faaliyetler hakkında bilgi alan Akarca, eğitim konusunda genel müdürlük olarak her türlü desteği sunmaya hazır olduklarını ifade etti. Akarca, “Bizim zaten asli görevlerimizden biri yerel basının bu tarz organizasyonlarına elimizden geldiğince destek olmak. Kaldı ki bu organizasyonların hedefi mesleki bilgi ve kalitenin arttırılması konusunda çalışmalar yürütmek” diye konuşurken, YENİMEDYADER’in BYEGM ile birlikte yapmayı planladığı meslek içi eğitim projesi nedeniyle iletilen Denizli davetine “Ben de arkadaşlarımızla birlikte Denizli’de yapılacak bu etkinliğe katılmak isterim” sözleriyle olumlu yanıt verdi.

 

YÜKSEKTEPE GENEL MERKEZDE AĞIRLADI

Ak Parti Denizli Kurucu Başkanı, Denizli eski Milletvekili gibi görevlerin ardından kısa süre önce ak Parti Genel Merkezi’nde Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mehmet Yüksektepe, YENİMEDYADER heyetini parti genel merkezinde ağırladı. Dernek kuruluşu ve üyeleri hakkında uzun uzun bilgiler alan Yüksektepe, sivil toplum hareketinin ülkenin gelişimi ve toplumsal uzlaşı konusunda önemine değindi. Dernek çatısı altında yapılacak çalışmalara bir Denizli sevdalısı olarak her daim destek olmak istediğini de vurgulayan Yüksektepe, “Şimdi bizlere düşen elimizden geldiğince çalışmalarınıza destek olmak” dedi.

 

YÜKSEL “ANKARA DA BİR AĞABEYİNİZ VAR”

YENİMEDYADER heyeti Başkent ziyaretinde Ekonomi Bakanı Baş Danışmanı eski vekil Mehmet Yüksel’i de ziyaret etti. Denizlili internet haber sitesi temsilcilerini tanıdık sıcaklığıyla karşılayan Yüksel, “Arkadaşlar Ankara’da bir ağabeyiniz var. Bu kapı, sizlere her zaman açık olacak. Böylesine bir birliktelik bizleri mutlu etti. Zaten internetin ve internet kullanımının yaygınlaşmasıyla internet haberciliğinin geldiği nokta ortada. Denizli için daha iyinin, daha güzelin olması konusunda hep birlikte yürümeye hazırız” dedi.

 

 

MECLİSTE SICAK KARŞILAMA

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin ve Cahit Özkan ile birlikte CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan’ı da TBMM’de ziyaret eden YENİMEDYADER heyeti, vekiller tarafından çok sıcak karşılandı. Dernek çalışmalarını medya aracılığı ile yakından takip ettiklerini dile getiren vekiller, dernek üyesi haber sitesi temsilcilerine her türlü çalışmada her türlü destek olacaklarının altını çizerken, ‘Ankara’da hemşerileriniz olarak çalacağınız bir kapı var” mesajı verdi.  Ak Partili Tin, “Hepinizi zaten uzun yıllardır yakinen tanıyorum. Kendi önceliklerinizi bir tarafa bırakarak gerçekten sektörünüz için emek ve zaman ayırmak için önemli bir adım attınız. Bu yolculuğunuzda biliniz ki bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak yanınızdayım” diye konuştu. “İnternet medyasının önemine vakıfız. Ben de aslında hukuk alanında yayın yapan bir internet haber sitesinin başındaki isim olarak meslektaşınız sayılırım. Bir ve beraber olmak çök önemli” diye konuşan Ak Partili Özkan, “Elimizden gelen her türlü konuda destek vermek isterim” dedi. CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ise, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğinin altını çizerken “Her zamandan daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bir araya gelerek ortak adım atmanız, mesleğinizde ve yayınlarınızda daha etik ve kaliteli yayın yapabilmek adına üstlendiğiniz sorumluluk bizler için de sevindirici” diye konuştu. Arslan, da Ak Partili vekiller gibi her türlü desteğe hazır olduğunu vurguladı.

 

BASIN YASASI KONUSUNDA ORTAK SES!

Denizli’de yaşam tarzlarından yayıncılık anlayışına sektörün arzu edilen kalite ve değerlere sahip olabilmesi için kurulan YENİMEDYADER, Ankara ziyaretlerinde yıllardır beklenen basın kanundaki değişikliği de masaya yatırdı. Hem devletin üst düzey yetkilileri hem de siyasiler kanun değişikliğinin tekrar gündeme getirilmesi konusunda ortak bir tavır sergileyerek söz verdi.

 

DENİZLİLİLER AYNI GÖRÜŞTE

Bakan Zeybekci, Adalet Bakan Yardımcısı Uçar, eski Bakan ve Denizli Milletvekili Ramazanoğlu, Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımıcısı Yüksektepe, Zeybekci’nin Başdanışmanı Yüksel, Denizlili Vekiller Şahin Tin, Kazım Arslan ve Cahit Özkan, torba yasa içine dahil edildiği için en son Plan ve Bütçe Komisyonu’na kadar gelen yasa değişikliği konusunun tekrar gündeme getirilmesi için gereğini yapacakları sözlerini verdi.

 

ARSLAN GÖK İLE BULUŞTURDU

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, basın kanununda internet medyasına yönelik yapılacak değişikliğe ilişkin grup kararının alınması yönünde çaba sarf edilmesi gerektiğine değindi. Arslan, bu bağlamda YENİMEDYADER heyeti ile CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök’ü bir araya getirdi.

Parti içindeki gazeteci kökenli vekillerinden, kanun değişikliği ile ilgili inceleme yaparak bir rapor hazırlamalarını isteyeceğini dile getiren CHP Grup Başkan Vekili Gök, “Biz CHP grubu olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazırız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.