2.5 milyar lirayla toz oldular

2.5 milyar lirayla toz oldular

Üç yıl önce kurulan Hira Yazılım Danışmanlık şirketi üzerinden para toplayan Ocakçı Holding'in sahipleri 2.5 milyar lirayla kayboldu!

A+A-

Sedat Ocakçı ve eşi Sevilay Ocakçı'nın başında olduğu Ocakçı Holding ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İzmir Çiğli'de merkezi bulunan şirketin sahipleri ortadan kayboldu!

Şirketin sahiplerinden Sedat Ocakçı, kripto varlık olarak soğuk cüzdanlarda yer alan paraları yeğeni Salih Han'ın çaldığını iddia etti.

POLİS O İSMİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Soruşturma başlatan polis, 2, 5 milyar liralık soğuk cüzdanla kaçtığı iddia edilen siber güvenlik uzmanı Salih Han'ın peşine düştü.

Ocakçı S25-1Sedat Ocakçı, memleketi Yozgat'ta drone ve İHA fabrikası kuracağını vaat ederek çok sayıda kişiden para topladı. Yatırım teşvik belgesi de alan 34 yaşındaki Ocakçı, hibe arazide temel atma töreni bile düzenledi.

 

ŞİRKET SAHİBİ DE ORTADAN KAYBOLDU

Sosyal medyadan borcunu ödeyeceği vaadinde bulunan Sedat Ocakçı'nın son mesajının ardından ortadan kaybolduğu öne sürüldü.

TABELALAR DA İNDİ

Holdingin bulunduğu Çiğli'deki binanın da iki aylık kira ve elektrik su borcunun ödenmemesinden dolayı boşaltıldığı ve tabelalarının da indirildiği görüldü.

YEĞENİNİ SUÇLADI

Sedat Ocakçı yaptığı paylaşımda, paraları çalan kişinin akrabası olduğunu kabul ederken şunları demişti:

"Ekibimin içinden ve kendi kanımdan birisinin bu ihaneti kanımızı dondurdu."

MALİ POLİS İNCELEME BAŞLATTI

Ancak Ocakçı'nın mağdurların paralarını ödeyeceklerine dair yaptığı paylaşımın ardından ortadan kaybolması dikkati çekti. İzmir mali polisinin de coin yatırımları ve kaçma iddiası ile ilgili inceleme başlattığı öğrenilirken, Sedat Ocakçı yüzünden mağdur olan binlerce yatırımcının daha fazla faiz geliri elde etmek için kredi çektiği ve bu yüzden birçok kişinin "mağdur" olduğu iddia edildi.

(Halktv)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.