2. El Araç Fiyatlarında Büyük Artış Kapıda

2. El Araç Fiyatlarında Büyük Artış Kapıda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan KDV kararıyla birlikte ikinci el otomobil fiyatlarında önemli artışlar kapıda.

A+A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni düzenleme ile otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ödediği KDV oranı yüzde 1'den yüzde 18'e çıkarıldı. Oto alım satımında satıcılara KDV yükü getirecek uygulamanın ikinci el araç satış fiyatlarını yukarı taşıması bekleniyor.

Türkiye'de döviz kuru, yüksek vergi, parça sıkıntısı gibi birçok nedenle yüksek olan otomobil fiyatları daha da artacak. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından ikinci el araç alım-satımlarında uygulanan yüzde 1 oranındaki KDV'nin yüzde 18'e yükseltileceğini açıkladı. Sözkonusu KDV kararıyla birlikte ikinci el araç fiyatlarında rekor artış bekleniyor.

Konu ile alakalı açıklama yapan yetkililer ikinci el araçta KDV'nin yüzde 1'den yüzde 18'e çıkmasının ikinci elde fiyatları yukarı çekeceğini ifade ediyor. Yetkililer "Yapılacak değişiklik, kayıt dışılığı teşvik eder. Kurumsal ikinci el araç işi yapanların maliyetleri artar ve küçük esnafın yaşaması zorlaşır. Olan yine vatandaşa olur" diyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.