2020 Ağustos Ehliyet Sınav Soruları

2020 Ağustos Ehliyet Sınav Soruları

Ehliyet sınav soruları 2020 ağustos ayı soruları ehliyethane tarafından hazırlandı. Hazırlanan ehliyet sınavı çıkmış sorular güncel müfredata uygun olup 50 sorudan oluşmaktadır.

A+A-

Hazırlanan ehliyet sınav soruları, elektronik sınavda en çok çıkan sorular arasından seçilmiştir. Ağustos ayında sınava girecek bütün kursiyerlere soruları mutlaka çözmelerini öneriyoruz. Çünkü sınavda çıkmış sorular geçmiş yıllarda çıkan sorulardan sorulduğu için ne kadar fazla çözerseniz sınavı kazanma ihtimaliniz o kadar artmaktadır. 2020 ağustos ayı ehliyet sınav sorularını https://www.mebehliyetsinavsorulari.com/ehliyet-sinav-sorulari-agustos-2020.html adresinden online olarak çözebilirsiniz.

Elektronik Ehliyet Sınavı

2020 yılında ehliyet sınavına girecek adayların sınav ücreti 98 TL olarak açıklandı. Sınav ücretini internet üzerinden online olarak yapmak isteyen kursiyerler, milli eğitim bakanlığı ödeme sistemini kullanabilir. Bu sistem üzerinden kredi kartı yada bankamatik kartı ile ödeme yapılabilmektedir.

Ödeme yapmak isteyen kursiyerlerin odeme.meb.gov.tr adresindeki başvuru bilgilerini doldurmaları gerekiyor. Başvuru sayfasında sizden cep telefonunuz, kimlik numaranız ve başvuru yapacağınız sınavı seçmeniz isteniyor. Sizin bu aşamada başvuru yapacağınız sınav olarak “ELEKTRONİK SINAV (RANDEVULU)” yazan kısmı seçmeniz gerekiyor.

Ehliyet sınavı giriş hakkı

Sürücü kursuna kayıt yaptıran insanların bir çoğu kursta hocalarına ehliyet sınavına kaç kere girebilirim, ehliyet sınavını kazanamazsam ne olur gibi sorular yöneltmektedir. Aslında hepimiz biliyoruz ki bu sınavı büyük çoğunluğunuz ilk kez girdiğinizde kazanacak, az bir kısmınız da ikinci kez girdiğinizde kazacaksınız.

Ancak yine de bu sorunun cevabını verelim. Sürücü kursunda eğitimini tamamlayan adayların sınava 4 kez giriş hakkı bulunmaktadır. Mazeretsiz bir şekilde girmediğiniz sınavlarda bu hakkınızdan bir tane götürmektedir. Ancak söylediğimiz gibi %99’unuz bu 4 hakkını kullanmayacaktır.

4 kez sınava girdiniz ve yine de kazanamamışsanız sürücü kursuna tekrar kaydınızı yaptırarak eğitiminizi tamamlıyorsunuz ve tekrar 4 tane daha hakkınız oluyor.

Ehliyet sınavını kazandım ne yapmalıyım

E sınav sonucunda en az 35 net yaparak 70 puan almışsanız direksiyon sınavına girmeye hak kazanıyorsunuz. Direksiyon sınav tarihleri her il ve ilçede farklı zamanlarda olur. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen tarihlerde bulunduğunuz yerde direksiyon sınavına girersiniz. Direksiyon sınavından başarılı olan adaylar ehliyet sertifikası alarak ehliyet almaya hak kazanır. Bu aşamadan sonra aday ehliyet için gerekli belgeleri hazırlar, daha sonra nüfus müdürlüğünden ehliyet randevusu alır ve randevu tarihinde nüfusa giderek yeni ehliyet başvurusunu yapar.

Sürücü sertifikası

Sürücü sertifikası, ehliyet sınavını ve direksiyon sınavını başarı ile tamamlamış kursiyerlere verilir. Direksiyon sınavını kazandığınız tarihten sonra ortalama 2 hafta içerisinde çıkmaktadır.

Direksiyon Sınavı Nasıl Yapılır?

Direksiyon sınavı, bir eğitmen ve gözetmen eşliğinde yapılan araç tanıma bilginiz ve sürüş becerilerinizin ölçüldüğü bir sınavdır. Gözetmen sınav başlamadan önce sizi rahatlatacak sakin bir tonla direksiyon sınavı hakkında ve sınav süresi hakkında bilgi verir ve size sınava hazır olup olmadığınız sorulur. Sınava hazır olduğunuzda sınav başlar. Daha sonra sınavın ilk 5 dakikasında kullandığınız aracı tanıyıp tanımadığınıza yönelik sorular gelir. Kalan 30 dakikasında ise trafik içerisindeki sürüş beceriniz ve trafik algısına yönelik davranışlarınız test edilir. Bu süre zarfında yaptığınız hatalar direksiyon sınavı puanlama tablosuna kaydedilir.

Direksiyon Sınavı Araç Tanıma

Teker basınçlarının uygunluğunun gözlenmesi, fren sistemlerinin gösterilmesi, ön ve arka araç içi ışıklandırmaların yerleri, göstergeler (yağ göstergesi, hararet göstergesi, akü göstergesi …), ön ve arka sis lambaları, farlar, eğer araç otomatik vites değilse kaç vitesli olduğu, dikiz aynalarının ayarlanması gibi sorulardır. Bu soruların 5 tanesine doğru cevap vermezseniz başarısız olursunuz. Direksiyon sınavında araç tanımaya yönelik ayrıntılı bir döküman hazırlayıp buraya koyacağız.

Sürüş Beceresi ve Trafik Algınızın Test Edilmesi

Direksiyon sınavının en önemli bölümüdür. Araç tanımaya yönelik sorulardan 1-2 tanesi bilemezseniz çok sorun olmuyor ancak aşağıda yazdığımız kurallara dikkat etmemeniz durumunda sınavınız hemen bitiriliyor ve başarısız oluyorsunuz. Bazı hatalarda ise sınavınız devam ediyor. Sınavda dikkat etmeniz gereken 50’nin üzerinde kural var.

Araca bindiğinde emniyet kemeri takmamak: Eğer aracınıza biner binmez emniyet kemerinizi takmazsanız şundan emin olabilirsiniz sınavdan kalırsınız. Emniyet kemeri gözetmenlerin kırmızı çizgisidir.

Trafik polisinin yönlendirmelerine uymamak: Sınav esnasında trafik polisinin olduğu bir yere denk gelmişseniz gözünüz trafik polisinin işaretlerinde olsun. Eğer trafik polisinin yönlendirmelerini uygulamaz ya da yanlış uygularsanız geçmiş olsun bir sonraki sınavda şansınızı deneyeceksiniz artık.

Geçilme kurallarına uymamak: Akan trafikte sizi sollamaya çıkan bir araç gördüğünüzde hızınızı sabitlemeniz yada azaltmanız gerekiyor. Eğer buna uymazsanız trafik kazası riski doğduğundan sınavdan direk eleniyorsunuz.

Sinyal Kullanmamak: Kalkış ve çıkışlarda, şerit değiştirmelerde sinyal vermeye azami derecede önem göstermeniz gerekiyor yoksa ne olacağını biliyorsunuz.

İki duba arasına L park yapamamak: İki duba arasına geri geri gelerek çizgiler arasına park yapamazsanız, sınavdan başarısız oluyorsunuz.

İki duba arasına paralel park: Aynı şekilde iki araç arasına paralel park yapamıyorsunuz, yada park yaparken dubalara çarpıyorsanız, kaldırımdan çok uzağa park ediyorsanız sınavdan başarısız oluyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.