23 Nisan Çocuk Bayramı, Her Şey Onlar İçin

23 Nisan Çocuk Bayramı, Her Şey Onlar İçin

Tüm yurda 23 Nisan coşkusu yayılırken Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği bu güzel günde akıllara en çok Atatürk'ün "Riyakarlık bilmemeleri ve içtenlikleri" sözü geldi.

A+A-

Atatürk'ün, 23 Nisan bayramını armağan ettiği çocukların günü bugün...TBMM, seçim tatiline, ara verecek 23 Nisan Çocuk Bayramı özel oturumuyla toplanacak. Yurtta bayram coşkusu yaşanacak.

 

Tüm yurda 23 Nisan coşkusu yaşanırken Atatürkü'ün çocuklara armanğan ettiği bu güzel günde akıllara en çok "En çok hoşuma giden halleri riyakârlık bilmemeleri, bütün istek ve duygularını içlerinden geldiği gibi açıklamaları" sözü geldi.

 

ÇELENK KONULACAK

 

TBMM, kuruluşunun 95. yılı olan bugün seçim tatiline, saat 14.00'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel oturumuyla ara verecek. Yurtta bayram coşkusu yaşanacak.

 

Meclis'in 95'inci açılış yıl dönümü itibariyle ilk resmi tören saat 09.00'da, TBMM Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayacak. TBMM Başkanı Çiçek, beraberindeki heyetle Anıtkabir'de, saat 09.15'de, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyacak, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayacak.

 

ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANTI

 

Birinci Meclis Binaında saat 10.00'da yapılacak törenin ardından Cemil Çiçek, saat 11.30'da TBMM Tören Salonu'nda kutlamaları kabul edecek. TBMM saat 14.00'de, TBMM Başkanı Çiçek başkanlığında özel gündemle toplanacak.

 

Çiçek'in açılış konuşmasını yapmasının ardından, TBMM'de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacak.

 

Atatürk, 23 Nisan bayramını armağan ettiği çocukların eğitimi konusunda şöyle yol gösteriyordu:

 

"FARKLI FİKİRLERE SAYGI"

 

"Çoğu ailelerin öteden beri çok kötü bir alışkanlıkları var; çocuklarını söyletmez ve dinlemezler. Zavallılar lâfa karışınca, sen büyüklerin konusuna karışma der, sustururlar. Artık çocuklarımızı düşüncelerini hiç çekinmeden açıkça ifade etmeye, içten inandıklarını savunmaya, buna karşılık da, başkalarının samimî düşüncelerine saygı beslemeye alıştırmalıyız." (Atatürk'ten Hatıralar, Hasan Rıza Soyak, Yapı Kredi Yayınları)

 

"EN ÇOK HOŞUMA GİDEN HALLERİ RİYAKARLIK BİLMEMELERİ"

 

Manevi kızı Ülkü'yle elinden geldiğince sık vakit geçiren Mustafa Kemal Atatürk çocuklar için "En çok hoşuma giden halleri riyakârlık bilmemeleri, bütün istek ve duygularını içlerinden geldiği gibi açıklamaları" diyordu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.