5 Yıl Önceki Projenin Haklılığı Görüldü

5 Yıl Önceki Projenin Haklılığı Görüldü

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, korona virüs salgınında gıda ve tarım ürünlerinin stratejik öneme sahip olduğunun görüldüğünü belirtti.

A+A-

Başkan Akcan konu ile alakalı “Tarımın ne kadar hayati bir sektör olduğunu salgın hastalıkla mücadele eden dünya bir kez daha gördü. Fidelerin toprakla buluşmaya başladığı, dikim ve ekim için seferber olan tarım kesiminin moral-motivasyonu üst seviyede tutulmalıdır. 2015 yılında başlattığımız Tarım Kenti Çal Projesi’nin ne kadar doğru bir karar olduğunu görüyoruz” dedi.

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgının güvenilir ve sürdürülebilir tarımın önemini bir kez daha arttırdığını, tarım ve hayvancılığın ne denli stratejik sektörler olduğunun somut bir şekilde görüldüğünü söyleyen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Türkiye’nin daha refah ve mutlu yarınları için üretim, üretim diyoruz” dedi. Akcan, 2015 yılında Çal’da başlattıkları Tarım Kenti Çal Projesi ile alternatif ürünlerin bölgeye geldiğini, daha da önemlisi seracılık ile Çal’ın tanıştığını sözlerine ekleyen Akcan, şunları söyledi;

“5 yıl önce başlattığımız Tarım Kenti Çal Projesi’nin ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha gördük. Hatta, gıdanın ve tarımın stratejik ürünler olduğunu dünya gördü. Bu nedenle üretmeliyiz. Üreticilerimiz üretirken devletimizde onların yolunu açmalıdır. Çiftçilerin ve kırsal kesimde yaşayan insanların yaşam standartları arttırılmalıdır. Bu standartları yükseltecek sistem kurulmalıdır. Gıda güvenliğinin ne denli hayati bir önemde olduğu artık net bir şekilde anlaşıldı.”

GENÇLER TARIMA YÖNLENDİRİLMELİ, GÖÇ DURMALIDIR

Kırsal kesimden göçü önlemek için gençlerin tarıma yönlendirilmesi ve özendirilmesi, kısacası tarımda istihdamın arttırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Fethi Akcan, açıklamasını şöyle tamamladı;

“Korona virüs salgını gösterdi ki, güvenilir gıda olmazsa olmazımız. Kentlere göç mutlaka frenlenmelidir. Gençlerimiz tarıma özendirilmeli ve teşvik edilmelidir. Bunlarda hükümet politikalarıyla olur. Tarım ülkesi olan Türkiye, salgın hastalık geçtikten sonra da bu konunun önemini asla unutmamalı, rafa kaldırmamalıdır. Daha fazla üretim için tarımsal seferberlik şarttır. Bu günlerde seralarımızda fideler toprakla buluşuyor. Çiftçilerimiz tarlalarına ekimler ve dikimler yapıyor. Tarım kesiminin moral ve motivasyonunun üst seviyelerde tutulması gerekiyor”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.