Acıpayam'da 5 Yıl Aradan Sonra İlk Protez Ameliyatı

Acıpayam'da 5 Yıl Aradan Sonra İlk Protez Ameliyatı

DENİZLİ'nin Acıpayam İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'nin yenilenmesiyle; teknik donanım ve uzman personel sayısındaki eksiklerin girilmesi sayesinde beş yıl aradan sonra tekrar kalça protezi ameliyatı gerçekleştirildi.

A+A-

Düşmeye bağlı kalçasının sol tarafını kıran 85 yaşındaki Fatma Güngör, başarılı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

 

Geçen yıl yenilen Acıpayam Devlet Hastanesi'nde, teknik donanım ve uzman personel sayısındaki eksiklerin de girilmesiyle; birçok cerrahi operasyon tekrar uygulanmaya başlandı. Basit bir düşme sonucu sol kalçası kırılan Fatma Güngör de bu hizmetlerden faydalandı. Kalça protezi ameliyatının yapılmasına karar verilen Güngör, başarı geçen operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

 

Ameliyatı gerçekleştiren Acıpayam Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Cengiz Erdemir, yaşlılarda basit düşmelerin kalça kırıklıklarıyla sonuçlanabildiğini, bu tür durumlarda da kalça protez ameliyatlarının öneminin büyük olduğunu söyledi. Artık hastaların kalça protez ameliyatları için Denizli Merkez Hastanelerine gitmek zorunda olmadıklarını kaydeden Erdemir, "İlçemizde son beş yıldır hiç yapılmamış olan kalça protezi ameliyatını Anestezi ve Cerrahi ekibimizle birlikte başarıyla uyguladık. Ameliyat sonrası 1. gün hastamızı yürüttük, birkaç gün içinde de taburculuğu planlanmaktadır. Bundan sonraki amacımız Acıpayam ve çevresinden, protez ameliyatları için Denizli merkezine gitmek zorunda kalan hasta sayısını azaltarak, hastanemizde her türlü ortopedik ameliyatı uygulamak olacaktır " diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.