Acıpayam'da Şiir Konuştu

Acıpayam'da Şiir Konuştu

Acıpayam Belediyesi tarafından yapılan ŞİİRLE ACIPAYAM 3. şiir dinletisi vatandaşlardan büyük bir ilgi gördü.Başkanın şiiri geceye damgasını vurdu.

A+A-

Acıpayam Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda yapılan şiir dinletisine; Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Dr.Hulusi Şevkan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Güdül, İlçe Emniyet Müdürü Naci Avşar, daire ve kurum amirleri, okul müdürleri, Belediye personeli, Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile şiir severler katılımda bulundu.

Sunuculuğunu Acıpayam Anadolu Lisesi Edebiyat öğretmeni İbrahim Zeren'in yapmış olduğu şiir gecesinde Dr.Metin Vural, Şerif Kutludağ, Arzu Subakan Kabukçu, Salih Erdem, Bilal Tekin, Merve Tanrıkulu, Osman Can okumuş oldukları şiirlerle katılımcılara şiir tadında bir akşam yaşattılar. Dinletide Acıpayam'lı olan  ve kendi yazdıkları şiirleri okuyan Pamukkale Üniversitesi öğrenci Büşra Sürücüoğlu,  dekoratör Usluhan Yılmaz ve Suriye Türkmeni şair Ali Molla Musa geceyi  renklendirdiler.

Büşra Sürücüoğlu'nun okuduğu BABAM şiiri geceye katılanların gözyaşını tutamamalarına sebep olurken,Suriye Türkmeni şair Ali Molla Musa'nın okuduğu BAYRAĞA HASRET şiiri ise katılımcıların milli duygularla çoşmalarına sebep oldu.Türkmen şairin suriyede iken Türk Bayrağına nasıl hasret kaldıklarını,sınırda görevli iken dürbünle Türk Bayrağını gizli gizli nasıl seyrettiklrini anlatması seyircileri hüzünlendirdi.

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan'ın şiir gecesinde okuduğu ve geceye renk katan Abdurrahman Karakoç’a ait olan “Yemin”  şiiri ile geceye damgasını vuran isim oldu.


Acıpayam'lı genç sanatçılar Deniz Albayrak ve Hüseyin İlhan'da şairlere müzikleriyle eşlik ettiler.

Gecenin bitiminde ilçe protokolü şairlere gecenin anısı için teşekkür plaketi ve Acıpayam tarihini konu alan kitap armağan etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.