Adıyaman, ''HAK YERİNİ BULDU'' AYM %2 BARAJINI İPTAL ETTİ

Adıyaman, ''HAK YERİNİ BULDU'' AYM %2 BARAJINI İPTAL ETTİ

Anayasa Mahkemesi, Kanunun 11. maddesiyle, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin değiştirilen ek 4. maddesinde yer alan "yüzde 2" ibaresini iptal etti.

A+A-

Şehit Gazi Sen Sağlık Genel Başkanı Ahmet Adıyaman yaptığı açıklamada ''Hak Yerini Buldu'' dedi...

Buna göre, kamu görevlilerine, toplam kamu görevlisi sayısının en az yüzde 2'sini üye olarak kaydeden sendikalara üye olma koşuluyla toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesini öngören düzenleme Anayasa'ya aykırı bulundu.

AYM gerekçeli kararını önümüzdeki günlerde açıklayacak.  Sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engel böylece tarihin karanlık sayfalarına gömüldü. Tüm memurlarımıza hayırlı olsun.

ADALET YERİNİ BULDU...

%2 Barajını AYM 'nin iptal etmesinin ardından bir açıklama yapan Adıyaman "adalet yerini buldu" dedi.

Adıyaman "Bağlı olduğumuz uluslararası ILO sözleşmesine, hukuka, anayasaya ve eşitliğe aykırı olan %2 barajı illegal bir yasaydı ve bugün AYM'nin iptal etmesiyle tarihin çöplüğünde yerini aldı.

Kazanan sadace sendikalar olmadı, demokrasi kazandi, hukuk devleti kazandı, Adalet kazandı, memur kazandı. Davasına, bağımsızlığına, özgürlüğüne, duruşuna ve ilkesine inananların mücadelesi kazandı.

Dün Yargıtay mahkemesinden dönen %1lik baraj sonrası Ali Cengiz oyunlarıyla bir gecede haksızca, sarı sendikalar tarafından cıkarılan %2lik baraja bugün AYM tokat gibi cevap vererek sendikal özgürlüğün önündeki prangaları parçaladı. Bu karar Cumhuriyetimiz için, demokrasimiz için çok mühim bir karardır.

Buradan şunu da bildirmek istiyorum AYM gerekçeli kararını açıkladıktan sonra üyelerimizin hak kayıplarını telafi etmek için hukuk büromuz hazırlıklarına başladı. Gereken neyse yapmaya kararlıyız.

Bütün bu zorlu süreçte bizi yanlız bırakmayan kıymetli üyelerimize bir kez daha buradan sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sonuna kadar mucadeleye devam edeceğiz. En yüksek perdeden seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Yorulmadan bıkmadan usanmadan hep birlikte büyüyerek ilerleyeceğiz. Haydi Bismillah yeniden başlıyoruz...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.