Ağrı'nın eteğindeki Iğdır İrem Bağları

Ağrı'nın eteğindeki Iğdır İrem Bağları

​​​​​​​Iğdır’da havalarının ısınmasıyla birlikte her yer yem yeşile bürünürken Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı’nın tepesi beyaz karı ile dikkat çekiyor.

A+A-

5 bin 137 metre yüksekliğiyle Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’nın eteklerindeki tarlalar gelincik çiçekleriyle güzel manzara oluşturdu.

 

          Iğdır’ın Melekli beldesinin  Ağrı Dağı'na bakan kısmında, İrem bağları diye adlandırılan bölgede baharın etkisini göstermesiyle  yonca tarlalarında gelincikler açtı.

 

        Yeşil ve gelincik ile  , Ağrı Dağı’nın 3 bin iki yüz metresinden başlayıp zirvesine kadar uzanan karla kaplı manzarasıyla birleşince ortaya, görülmeye seyredilmeye değer görüntüler çıktı.

 Iğdır’dan ve çevre illerden ziyaretçilerin geldiği bölge, doğal güzelliğiyle herkesin ilgisini çekiyor.

Yöresel kıyafet  giyerek atıyla gelincik tarlasında dolaşan gösteri yapanları fotoğraf çektirenleri görmek mümkün.

 

 Melekli beldesinin doğal güzelliğinin seyredilmeye doyulmadığını belirten İki güzelliğin bir arada olmasıyla ilgili bir açıklama yapan Melekli beldesinden Genel Türk Tarihçisi   Muhammet Ali Tanık,” Dünya üzerindeki her bir millet bulunduğu coğrafyada kendisini her zaman heybetli bir dağ gölgesinde görmek istemiştir. Bunun şöyle bir mantalitesi bulunur; insanlar dağları kutsallaştırmışlardır ve onlardan mental olarak beslenmek istemişlerdir. Gerek güç sembolü gerek korunmanın anahtarı konumundadır. Bu düşünce sisteminin biz Türklerin yaşamında da yeri ve izi vardır. Tanrı Dağları ve havzasında bulunduğumuz Ağrı Dağı bizi görkeminden merhametinden mahrum etmemekle beraber bize her zaman çağlardan beri cüssesinde biriktirdiği kültürel öğeleri de hediye etmiştir. Bu dağ ki efsanelere konu olmuş, Nuh Tufanına kucak açmış bir dağdır. Adeta insanlığın hayata adım attığı bereketli arazilerle çevrili, başı dumanlı, heybetli, insanlığın varoluş mücadelesinin canlı tanığı olma noktasında önemi büyüktür. Bizde Ağrı Dağı’nın güzelliğini görmek için İrem bağlarına geliriz.Gelincikler, yeşillikler eşliğinde Ağrı Dağı’nın güzelliğini seyreder fotoğraf çektiririz.

Kaynak : ığdırım76.com haber

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.