Aktif Eğitimciler Sendikası Çanakkale Şehitlerini Andı

Aktif Eğitimciler Sendikası Çanakkale Şehitlerini Andı

Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Şubesi tarafından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.

A+A-

Ses sanatçısı Gökmen ve sunucu Mesut BARAN’ın şarkı, şiir ve konuşmalarıyla renk kattığı program Özel Servergazi Ortaokulu Konferans Salonunda yapıldı.

 

Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Şube Başkanı Aydın KARACA açılış konuşması yaptı. Karaca konuşmasında şunları söyledi;

"Dur yolcu! bilmeden gelip bastığın

 

Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

 

Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın

 

Bir vatan kalbinin attığı yerdir.

 

Çok kıymetli hazirun değerli meslektaşlarım hanımefendiler beyefendiler Aktif Eğitimciler Sendikası Denizli Şubesi olarak düzenlediğimiz 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma programımıza hoşgeldiniz.

 

Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biridir Çanakkale Zaferi. Bu zaferin Türk tarihi içinde ayrı bir yeri vardır. Hâlâ gözler onunla yaşarır, yürekler onunla ürperir, düşünceler onunla yücelir. Bu gün meydana gelmiş gibi canlıdır. Unutulmamıştır. Unutulamaz da... Çünkü o, anaların gözyaşı, Mehmetçiğin canı ve kanıdır.

 

Çanakkale Zaferi, Birinci dünya savaşında Kahraman yiğitlerimizin cihanı hayrette bırakan başlı başına gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır.

 

Neyin uğruna tatlı canlar kurban ediliyordu? Candan ve canandan çok daha sıcak gelen, insanları öbek öbek kendisine çeken bu cazibe ne idi? Tabii ki, “Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli” diyen Türk-İslâm Şairi Mehmed Akif’in ifadelerinde abideleşen din ve devletin bekası içindi. Bunu en güzel surette, Bilecik istasyonundan oğlunu cepheye uğurlayan yaşlı bir ananın şu sözleri özetliyor:

 

Oğlum Babanı Dimetoka’da, dayını Şipka’da

 

Ağabeyini Çanakkale’de kaybettim

 

Sen benim son yongamsın

 

Sen de dönmezsen ben Allah’a emanet-im

Git sen de git

 

Minareler ezansız

 

Camiler Kur’ansız kalacaksa Sen de git,

 

Ezan, vatan, Kuran kime emanet.

 

“Çanakkale Geçilmez” sözüyle şahikalaştırılan büyük destan; işte böyle yazılmış, bu şuur ve sarsılmaz iman ile kazanılmıştır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor, Allah bizlere bir daha böyle savaş göstermesin! Ruhları şad, mekânları cennet olsun!" dedi.

 

Öğretmenlerin büyük ilgi gösterdiği programda katılımcılar, Çanakkale Türküsünü birlikte okudular. Mehmet Akif ERSOY’un Çanakkale Şehitlerine ve Cenk Türküsü şiirleri ile pek çok şiir, marş, şarkı ve Çanakkale Savaşı döneminde yaşanan çeşitli hatıralar duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

 

Program sonunda Gökmen, hayranları için Çanakkale konulu şarkı ve şiir albümünü imzaladı. Hatıra fotoğrafları çekildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.